De 4Moms mamaRoo Sleep wieg Review: Is het voor u?

Pasgeboren baby’s zijn berucht om hun weigering de hele nacht door te slapen. Het is een realiteit die alle nieuwe ouders met tegenzin accepteren als deel van het werk. Toch betekent dat niet dat ouders niet zullen proberen een omweg te vinden als dat mogelijk is.

De markt staat vol met producten die beloven u (en uw baby) een goede nachtrust te bezorgen.

Het Mamaroo-slaapwiegje van 4moms is het nieuwste artikel in een lange reeks babyproducten die beloven uw baby in slaap te laten vallen en in slaap te laten blijven.

4Moms mamaRoo Sleep wieg

Bekijk de dagprijs

De innovatie voor je baby’s slaap Je hebt alles al geprobeerd, alle babyboekjes gelezen, alle slaaptips….en nog blijkt je baby alleen op jouw armen te willen slapen. Dan is er voor jou nu een oplossing; mamaRoo sleep. De innovatie voor je baby’s slaap. Je baby wordt heerlijk gewiegd en jij bepaalt hoe lang. Stel de timer in op de tijd die je baby nodig heeft om in slaap te vallen en de mamaRoo sleep stopt vanzelf. mamaRoo sleep heeft een touchscreen en is ook te bedienen met een app. Er wordt standaard een laken bijgeleverd en losse lakens kun je bijbestellen. Een opbergmand en een speelboog zijn ook als accessoire leverbaar. De mamaRoo sleep is een wieg. Deze gebruik je dus tot je kindje zelfstandig rechtop kan zitten of op handen en knieën zichzelf opheft. Dat is ca. 6-9 maanden of 11 kilo.

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste voordelen van het Mamaroo Wieg wiegje

4moms Mamaroo werd een begrip met de lancering van het Mamaroo babyschommelzitje in 2012. Het was een sensatie van de ene dag op de andere. Opeens riepen alle TV-persoonlijkheden en bloggers dat het kinderzitje een must-have was.

Wat maakt de Mamaroo anders dan alle andere babyschommels? Het bedrijf besloot af te zien van het schommelen en vibreren waar babyschommels bekend om stonden. In plaats daarvan had hun babyzitje 5 bewegingen die waren gemaakt om de bewegingen na te bootsen van een ouder die een baby vasthoudt en schommelt.

In 2020 nam Mamaroo zijn innovaties over en integreerde ze in een slaapwieg. Over de hele wereld verheugden ouders met slaapproblemen zich. Maar is het Mamaroo wiegje echt de volgende redder in nood?

Vijf unieke bewegingen

Het Mamaroo wiegje is ontworpen om de natuurlijke schommelbewegingen van ouders na te bootsen. Deze 5 bewegingen zijn al jaren succesvol bij het kalmeren van baby’s in het Mamaroo babystoeltje. Nu is 4moms klaar om te laten zien dat hun bewezen technieken een baby in slaap kunnen wiegen.

Hier zijn de 5 bewegingen van het wiegje:

  • Auto rit
  • Kangoeroe
  • Boomschommel
  • Rock-a-Bye
  • Golf

Bekijk de dagprijs

Ik ben een grote fan van de auto rit beweging. Toen mijn zoon pasgeboren was, eindigden veel avonden met een autoritje waarvan we hoopten dat het hem in slaap zou brengen.

In combinatie met een van de bewegingen kunt u ook een trilstand instellen voor een extra slaapstimulans.

Bluetooth ingeschakeld

Tegen 2020 lijkt het bijna absurd dat een babygadget niet compatibel is met een smartphone. Ik maak de regels niet, baby product fabrikanten. De markt verwacht wat hij verwacht.

Dus, ja, dit wiegje heeft Bluetooth! Via de gratis 4moms-app kunt u schakelen tussen de 5 verschillende bewegingsopties en uw ideale geluid kiezen. U zult deze functie zeer op prijs stellen wanneer u een instelling op het wiegje kunt aanpassen en u niet eens uit bed hoeft te komen.

Pro tip: als u besluit om trouw te blijven aan 4moms, kan deze app ook helpen bij de juiste installatie van de 4moms autostoel en het instellen van automatische meldingen over wanneer de hoofdsteun en harnas aan te passen als je kind groeit!

Ingebouwde witte ruis

Als het gaat om baby’s en slapen, is witte ruis het ultieme hulpmiddel. Deze kalmerende geluiden kunnen baby’s herinneren aan de troostende geluiden die ze in de baarmoeder hebben ervaren. Evenzo kan het consistente geluid huishoudelijke geluiden blokkeren terwijl de rest van u uw gang gaat.

Het wiegje heeft vier verschillende geluidskeuzes: regen, oceaan, ventilator, shh. Ik denk dat volwassenen zich aangetrokken zullen voelen tot regen- of oceaangeluiden, maar het “shh”-geluid is waarschijnlijk het beste voor pasgeborenen. Het is een oergeluid, dat ssst, dat alle ouders doen, en baby’s reageren er meestal positief op.

Zorgen over de Mamaroo Sleep wieg

Zijkanten kunnen niet worden verlaagd

Veel wiegjes op de markt zijn voorzien van een drop-side, waardoor je er een zijslaper van kunt maken. Hier kan de ouder het wiegje tegen zijn bed aanzetten, zodat hij ’s nachts gemakkelijk bij zijn kind kan.

Voor sommigen kan het geruststellend zijn om hun baby te kunnen controleren zonder uit bed te hoeven komen. Aan de andere kant, het is geen noodzaak. De richtlijnen voor veilig slapen van de AAP bevelen alleen aan dat de wieg van de baby in de kamer van de ouders staat.

Deze zorg komt neer op persoonlijke voorkeur. Als een wieg met zijligmogelijkheid belangrijk voor u is, is de Mamaroo niets voor u. Sommige moeders voelen zich ongemakkelijk bij een verlaagde wand en hebben liever vier rechtopstaande randen om hun baby behaaglijk en veilig te houden.

Niet draagbaar (geen wielen)

Toen ik hoorde over het ontbreken van wielen aan de Mamaroo slaap wieg, heb ik me bedacht. Onlangs moest ik denken aan een vriendin die op zoek was naar een tweede wiegje, zodat ze er een in haar slaapkamer en een in de woonkamer kon zetten. Ze legde uit dat ze een reisje wilde redden tijdens dutjes.

Voor moeders zoals mijn vriendin is een niet-draagbaar wiegje een gedoe. De Mamaroo slaapwieg heeft geen wieltjes en is niet bedoeld om van kamer naar kamer te verplaatsen. Het is het beste om de wieg in één kamer te laten (bij voorkeur uw kamer, volgens de AAP’s richtlijnen voor veilig slapen).

Als je echter van plan bent een vaste slaaproutine aan te houden, inclusief een eigen kamer, dan is een wiegje zonder wieltjes de beste keuze. Dit betekent ook dat u niet te maken krijgt met onverwacht rollen als u midden in de nacht tegen het wiegje stoot.

4-uurs auto-stop

De bewegingen en geluiden van het Mamaroo slaap wiegje gaan automatisch uit na 4 uur gebruik. Het bedrijf verzekert dat dit geen probleem is, aangezien de meeste pasgeborenen binnen 4 uur in slaap vallen en de uitschakeling hen niet zal storen.

Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van 4moms heeft mijn zoon nog nooit ontmoet. Sinds zijn geboorte slaapt hij de hele nacht met een wit geluidsapparaat in zijn kamer. Tot op de dag van vandaag, als dat witte geluid uit gaat, wordt hij nog steeds wakker. Dit maakt me op mijn hoede voor een automatische uitschakeling.

Maar is dit een deal-breker? Niet helemaal. Met een pasgeborene ben je toch al om de paar uur op om te voeden, dus je kunt de bewegingen en geluiden altijd nog eens herhalen. Het is gewoon belangrijk om bewust te zijn van de uitschakeling.

Bekijk de dagprijs

Prijs

Je kunt er niet omheen: dit wiegje is niet goedkoop. 4moms heeft zich dankzij het populaire babystoeltje gevestigd als een naam die goud waard is. Fans zijn dan ook bereid de prijs te betalen voor de Mamaroo-kwaliteit (en voor een goede nachtrust).

Voor een nieuwe ouder is deze prijs misschien niet haalbaar in zo’n onzekere tijd. Als je je zinnen hebt gezet op dit wiegje, is er een maandelijkse betalingsmogelijkheid.

De Mamaroo Sleep wieg vs De Halo Bassinest Draaislaper

Het Halo Bassinest is een goed beoordeeld en geliefd baby wiegje. Hoewel hij er onopvallend uitziet, kan hij 360 graden draaien en heeft hij een verlaagde zijwand. Dit is vooral aantrekkelijk voor moeders die herstellen van een keizersnede, omdat zij zo gemakkelijk bij hun baby’s kunnen zonder hun incisies te irriteren.

Dit wiegje heeft een nachtlampje, trilstand en slaapliedjes. Hij staat op een onderstel met 4 poten dat half onder een bed kan worden geschoven voor stabiliteit.

Ongetwijfeld, dit is een nuttig wiegje. Toch mist hij de unieke bewegingen en Bluetooth-mogelijkheden die de Mamaroo wel heeft, hoewel hij ongeveer even duur is.

De Mamaroo Sleep wieg vs Fisher-Price Soothing Motions wieg

Op dit moment denk je misschien hoe graag je een Mamaroo wiegje zou willen, maar je weet niet zeker of je dat met je budget wel kunt betalen. Luister, ik begrijp het. Ik ben er ook nog niet achter hoe ik geld kan verdienen in mijn slaap.

Als je een meer betaalbare optie wilt, ga dan voor het Fisher-Price Soothing Motions wieg. Deze slaapzak wiegt uw baby zachtjes in slaap, met optionele projectieverlichting en kalmerende muziek en geluiden. Het heeft ook een schattige kleine mobiel!

FAQs over de Mamaroo Sleep wieg

Kan een baby veilig ’s nachts in de Mamaroo sleep wieg slapen?

Ja! De Mamaroo voldoet aan alle veilige slaapvoorschriften van de American Academy of Pediatrics.

  • Ouders en baby’s kunnen een kamer delen, maar geen bed delen.
  • Het biedt de baby een stevig en vlak slaapoppervlak.
  • Er is alleen een hoeslaken – geen los beddengoed.

Hoe lang kunnen baby’s in het Mamaroo wiegje slapen?

De wieg heeft een maximaal gewicht van 25 pond. De meeste baby’s bereiken dat gewicht als ze 12 maanden oud zijn.

Als je kind op handen en knieën kan zitten voor het 25 pond weegt, moet je het op een ander slaapoppervlak zetten.

Kun je standaard wieglakens gebruiken voor de Mamaroo sleep wieg?

De fabrikant raadt dit af, omdat dit mogelijk geen goede en veilige pasvorm creëert. In wiegjes moet het laken strak zitten om aan de richtlijnen voor veilig slapen te voldoen.

Bij aankoop van een wiegje wordt echter een grijs laken geleverd. Voor extra lakens verkoopt 4moms hun Mamaroo wieglakens apart.

Kan de Bluetooth-verbinding op het Mamaroo-slaapwiegje worden uitgezet?

Ja. Als u de Bluetooth-verbinding liever niet actief hebt om gezondheidsredenen, kunt u deze uitschakelen door de trilknop 10 seconden ingedrukt te houden. Daarna kunt u het wiegje gewoon met de hand bedienen met de knoppen op het zijpaneel.

Slotwoord

Kortom, de Mamaroo sleep wieg is een investering die de moeite waard is als het binnen uw budget past. De slimme functies van dit wiegje zijn onovertroffen. Bovendien, de 5 bewegingen van dit wiegje zijn bewezen succesvol, hoe kun je daar tegenin gaan? Je kunt geen prijskaartje hangen aan een goede nachtrust.

Bekijk de dagprijs

Plaats een reactie