Dit is moeilijk: Aanmoediging voor moeders om het sturen van kinderen naar school

Ik heb mijn baby deze week naar haar eerste kleuterschooldag gebracht, waar ik lang van heb gedroomd, maar met haar schattigste gezichtsmasker op, wat ik een jaar geleden niet had kunnen voorspellen. De mix van emoties is echt, maar ik wil moeders die hun kinderen dit jaar weer naar school sturen een hart onder de riem steken.

Het was geen gemakkelijke beslissing om onze kinderen weer naar school te sturen, net zoals het niet gemakkelijk was voor degenen die ervoor kozen om op afstand te leren, of om thuis les te geven, of die helemaal geen keuze hadden. Ik beschuldig geen enkele ouder die een weloverwogen schoolkeuze heeft gemaakt voor hun gezin. We hebben de beste beslissing genomen die we konden, maar dat betekent niet dat we er vrede mee hebben.

 

Deze stormloop van emoties is niet wat ik had verwacht voor dit schooljaar dat ook zonder COVID-complicaties gedenkwaardig zou zijn geweest voor ons gezin. Ik ben een thuisblijfmoeder, en dit was een jaar waar ik praktisch sinds de geboorte van mijn oudste kind, tien jaar geleden, naar had uitgekeken. Dit jaar zouden alle kinderen de hele dag naar school gaan en zou ik meer vrijheid hebben.

Begrijp me niet verkeerd; ik ben dankbaar dat ik in de jongste jaren thuis kon zijn bij mijn kinderen. Het was een keuze die we in ons gezin konden maken, en ik heb er geen spijt van gehad. Maar ik kijk er nog steeds naar uit om doordeweeks alleen boodschappen te doen en, nu ik de afgelopen twee jaar ben begonnen met freelance schrijven en redigeren, meer vrije tijd voor mijn kinderen te hebben om thuis te werken.

 

Schoolplannen verschoven

Toen sloeg het coronavirus toe in maart, en zelfs het laatste jaar van de gedeeltelijk vrije kleuterschool werd onderbroken. De laatste maanden van de school volgden we een heel los plan voor thuis leren op afstand. Toen de zomer begon, leek ons district vastbesloten om in de herfst terug te keren naar persoonlijk onderwijs met veiligheidsmaatregelen, maar de details waren schaars.

Eind juli kwam er een solide plan uit de bus, met de optie om alle lessen in persoon te volgen met maskers en afstandsonderwijs, of alle lessen op afstand. Mijn man en ik hoefden er niet lang over na te denken: de kinderen gingen weer naar school.

Gelukkig hebben we geen onderliggende gezondheidsproblemen in onze familie, dus we denken dat we een vrij laag risico hebben om ernstig ziek te worden. Een van onze kinderen in het bijzonder had het moeilijk met het leren op afstand in de lente. Ze misten allemaal de sociale interactie van school, vooral omdat we nog maar iets langer dan een jaar in onze stad wonen, waarvan bijna de helft tijdens de sluiting.

Dat betekent niet dat ik geen zorgen heb. Dat betekent niet dat ik me geen zorgen maak. Dat betekent niet dat ik niet dagelijks zal bidden voor hun veiligheid op school. Maar ik heb hun veiligheid nooit kunnen garanderen, ondanks mijn vele voorzorgsmaatregelen, en ik ben er vrij zeker van dat wij voor ons een goede keuze hebben gemaakt.

 

En ik denk jij ook. School is belangrijk voor kinderen. Normaal is belangrijk voor kinderen. En hoewel dit schooljaar niet het normale van vorig jaar zal zijn, zal het dichterbij zijn dan wat ze in maanden hebben gehad.

Ik vind het ook bemoedigend dat mijn kinderen zeiden dat ze klaar waren om terug te gaan. Ze hebben hun vrienden gemist. Ze hebben hun routines gemist. Ze hebben het gemist dat iemand anders dan mama hen uitdaagt om te leren en te groeien. Zelfs toen ze er niet zo zeker van waren, wist ik dat het goed voor ze zou zijn.

We moeten normaal

Moeders hebben ook normaal nodig. Of je nu werkt of thuisblijft, je wordt geacht een gemeenschap te hebben om je kinderen te helpen leren en groeien. De meeste scholen en leerkrachten doen hun best om uw kinderen een veilige omgeving te bieden, en u mag daar best gebruik van maken.

Het moeder schuldgevoel is echt, welke schoolbeslissing je ook genomen hebt, maar we moeten stoppen met ons er op te concentreren. Als je genoeg om je moeder geeft, geef je er waarschijnlijk genoeg om om een weloverwogen beslissing te nemen.

Ik voel een beetje van dat schuldgevoel en twijfelen nadat ik mijn jongste heb afgezet voor haar eerste dag op de kleuterschool. Ik voel de viering die ik ook verwachtte. En een beetje verdriet dat ik niet echt had verwacht, ondanks dat het het einde van een tijdperk in onze familie is.

 

Maar onder dit alles zit de liefde van een moeder, die alleen het beste voor haar kinderen wil. Of je ze nu naar school stuurt of niet, je hebt je beslissing met liefde genomen. Dus leun achterover en kijk hoe ze die maskers dragen.

 

 

 

Plaats een reactie