Beste kazen om aan uw baby te geven

Toen mijn kinderen nog baby’s waren, keek ik er altijd naar uit om ze nieuw voedsel te laten proberen. Het was spannend om ze nieuwe dingen te zien proberen en hun vinger- en mondspieren te zien werken.

Kaas is een fantastisch eerste hapje, of je nu baby-led-weaning doet of niet. Kaas was een favoriet in mijn huis: mijn baby’s hielden van de smaak en het zat vol met goede voedingsstoffen.

Hieronder vindt u een aantal van de beste kazen voor baby’s en een paar snacks die ook echte kaas bevatten.

 

Beste kazen voor baby’s

Ricotta kaas

 

Ricotta kaas is een goede keuze vanwege het lagere natriumgehalte (met een gemiddelde van 50mg of minder per portie). Bovendien wordt het meestal bereid met volle melk, zodat het gemakkelijk is om in uw kruidenierswinkel de meest voedzame soorten te vinden.

Ricotta kaas is een beetje flauwer dan sommige andere kazen, dus u wilt misschien wat smaak toevoegen. Het is heerlijk om op kleine stukjes toast of crackers te smeren en kan ook worden gemengd met gepureerd fruit of groenten of aan pasta worden toegevoegd.

Geitenkaas

 

De zachte textuur van geitenkaas maakt hem ook zeer geschikt om te smeren. Het natriumgehalte is hoger dan dat van sommige andere kazen (ongeveer 80 mg natrium per ons), maar het is nog steeds laag genoeg om een goede keuze te zijn voor uw baby.

Geitenkaas smeert goed. Je kan het op toast doen of een tortilla schelp gebruiken om een pizza’ te maken voor je baby. De zachte textuur is ook perfect om door pasta te roeren of door alle soorten groenten die uw baby lekker vindt.

Andere smeerbare kaas

 

Smeerbare kazen zijn lekker om door verschillende hapjes te mengen of om op bijna alles te smeren wat uw baby lekker vindt. Vele hebben een laag natriumgehalte omdat er geen zout aan is toegevoegd en ze bevatten dezelfde voedingsstoffen als vaste kaas. Enkele goede voorbeelden zijn mascarpone, creme fraiche, boerenkaas en kwark.

Koop de meeste merken roomkaas met voorzichtigheid. Roomkaas is niet alleen natriumrijker, maar heeft meestal ook niet dezelfde calcium- of eiwitvoordelen als andere smeerbare kaassoorten. Net als bij veel andere kaassoorten kunt u het beste het etiket lezen en de voedingswaarden vergelijken terwijl u kiest.

 

Zwitserse

Voor ouders die een kaas willen die gemakkelijk in plakjes kan worden gesneden, kan zwitserse kaas een goede optie zijn. Gemiddeld kan cheddarkaas ongeveer 200 mg natrium per plakje bevatten, terwijl zwitserse kaas slechts 35 mg natrium bevat.

 

Zwitsers is een smaakvollere kaas dan sommige van de andere opties. Het kan echter ook een verworven smaak zijn. Als u de smaak milder wilt, probeer hem dan te smelten met wat mozzarella op een toastje of een pizza. Babyzwitserland is een andere goede optie voor een milder smakende kaas die nog steeds weinig natrium bevat.

Verse Mozzarella

 

Verse mozzarella wordt meestal verkocht in bolletjes of staafjes. Het heeft een milde smaak en kan op alles worden gesmolten (ook op pizza). De textuur is ook perfect om in reepjes ter grootte van een babyvinger te snijden, wat uw kleintje kan aanmoedigen om zijn grijpbewegingen te gebruiken.

Verse mozzarella is die in pekel. Snijkaas of mozzarella is meestal aanzienlijk natriumrijker. Dit betekent dat verse mozzarella ook een veel mildere smaak heeft dan andere mozzarella kazen. Als uw baby het alleen niet lekker vindt, kunt u proberen er wat kruiden over te strooien.

Andere kaassoorten

Er zijn tal van andere kazen die rijk zijn aan dezelfde voedingsstoffen als de reeds genoemde kazen. Ze kunnen een hoger natriumgehalte hebben, maar dit betekent alleen dat u ze met mate moet aanbieden. Gemiddeld raden deskundigen aan dat baby’s jonger dan een jaar elke dag minder dan 1 gram zout krijgen, wat neerkomt op 0,4 gram (of 400mg) natrium.

Beste Baby Kaassnacks

Naast de hierboven genoemde kazen kan uw baby verschillende hapjes eten die echte kaas bevatten. Deze zijn een goede keuze om uw baby te helpen wennen aan de smaak van kaas. Iets om op te letten bij het kopen van snacks is natrium. Kijk hiernaar en naar het gehalte aan voedingsstoffen, want sommige kunnen verloren gaan wanneer de kaas wordt verwerkt. Wanneer u tussendoortjes geeft, moeten deze een evenwichtige voeding aanvullen, aangezien uw kleintje het grootste deel van zijn voeding uit moedermelk of flesvoeding moet krijgen tot hij één jaar oud is.

 

Gerber Lil’ Crunchies Mild Cheddar

 

De Gerber Lil’ Crunchies Mild Cheddar zijn een geweldige manier om uw kleintje gezond te laten eten. De kaasverpakkingen zijn gemaakt met cheddarkaas en zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten.

De chips hebben de perfecte grootte voor kleine vingers en bevatten calcium, ijzer en vitamine E. Hoewel de buitenkant knapperig is, lossen de Gerber Lil’ Crunchies toch gemakkelijk op in de mond van je kleintje.

Deze zijn vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen. De snacks zijn knapperig en gemakkelijk om op te bijten, maar u moet er zeker van zijn dat uw kleintje zich goed voelt bij het kauwen voordat u hem deze snack geeft.

Vind de beste baby yoghurts om je kleintje aan wat goede zuivel te helpen.

Pros

  • Levert calcium, ijzer en vitamine E
  • Gemaakt met cheddar kaas
  • Crisps zijn gemakkelijk en handig om te eten
  • Geen GMO’s, kunstmatige kleurstoffen, of kunstmatige smaakstoffen

 

Cons

  • Kan verstikkingsgevaar opleveren als uw kleintje het kauwen nog niet onder de knie heeft
  • Geen vitamine D

Messy Monkeys Baked Cheese Snack Rings

 

De Messy Monkeys Baked Cheese Snack Rings hebben de vorm van Cheerios, voor een knapperige, plezierige ervaring. Ze zijn niet genetisch gemodificeerd, bevatten geen gluten en bevatten geen pinda’s, waardoor ze een goede keuze zijn voor kinderen met allergieën. Deze snacks zijn ook koosjer.

Deze snackringen zijn niet alleen gemaakt van echte kaas, maar bevatten ook gezonde ingrediënten zoals sorghum en quinoa. Ze bevatten ook 8 gram volle granen en een gezonde hoeveelheid eiwitten en vezels.

De textuur smelt niet weg zoals sommige andere snacks, dus het vermogen van je kleintje om erop te kauwen zal afhangen van zijn ontwikkeling. Als ze nog geen Cheerios kunnen eten, kunnen ze deze misschien niet kauwen zonder te stikken.

Pros

  • Gemakkelijk op te rapen
  • Non-GMO, glutenvrij, en pinda-vrij
  • Kosher
  • Gemaakt met echte kaas
  • Hoog gehalte aan volle granen, proteïnen en vezels

 

Cons

  • Smelten niet weg zoals sommige andere baby snacks

FAQs over baby’s en kaas

Wanneer kan ik mijn baby met kaas laten kennismaken?

Als algemene richtlijn geldt dat baby’s tussen de 8 en 10 maanden oud met kaas kunnen beginnen.

Ook al moet je wachten met volle melk tot je baby ouder is dan 12 maanden, kaas maakt een verouderingsproces door. Tijdens het verouderingsproces breken melkeiwitten af en worden ze gemakkelijker verteerbaar. Dit betekent dat de meeste baby’s eerder kaas kunnen eten.

Als je naaste familieleden hebt met een voedselallergie, kun je beter wachten met de kennismaking van je kleintje met kaas tot hij een jaar oud is. U moet hun kinderarts raadplegen voor advies over wanneer te beginnen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaas voor baby’s?

Kaas zit vol heilzame voedingsstoffen, waaronder eiwitten, calcium en vitamine D. Deze zijn allemaal belangrijk voor de ontwikkeling van gezonde tanden en botten.

 

Een ander voordeel voor vegetarische gezinnen is de B12 die in kaas zit en die over het algemeen in vleesproducten zit. Bovendien bevat het veel calorieën, wat goed is voor energieke, groeiende baby’s.

Hoe moet ik kaas aan een baby voorstellen?

Voordat uw baby één jaar oud is, kan het zijn dat hij de kauwbeweging die nodig is om harde stukken kaas af te breken, nog niet onder de knie heeft. Daarom zijn zachtere kazen de beste optie. Cottage cheese is een andere goede keuze om uw baby te laten kennismaken met kaasachtige voeding.

Als je baby de textuur van kwark niet lekker vindt, kun je het een beetje pureren om wat van de vastere brokjes af te breken. Een andere optie is om het te mengen met iets als geprakte banaan of avocado, bonen, of fijn gesneden fruit. Je kunt ook een snufje uienpoeder, knoflookpoeder of peper toevoegen, vooral als je probeert je kleintje kennis te laten maken met nieuwe smaken.

Als u klaar bent om uw baby kaas te laten eten, begin dan met geraspte kaas met een milde smaak. American en Colby zijn goede keuzes alvorens iets sterkers als Romano of Parmezaan te introduceren. Geef je baby niet alleen geraspte kaas, maar snijd ook kleine stukjes toast of brood en smelt de kaas erop, over groenten, in een gesneden quesadilla, over pasta of in roerei met kaas.

Waar moet ik op letten als ik kaas voor mijn baby koop?

Als u kaas koopt voor uw baby, wilt u volvette soorten kiezen. Je wilt ook iets zoeken met minder natrium, dat kan moeilijk te vinden zijn. Het beste is om verschillende merken naast elkaar te zetten en te kijken welke varianten minder natrium bevatten. Dit is vooral waar omdat het natriumgehalte per merk kan verschillen, en niet alleen per kaassoort.

 

Als u gaat winkelen, wilt u ook kazen kiezen die gepasteuriseerd zijn. Niet gepasteuriseerde kaas wordt gemaakt van rauwe melk en ondergaat niet hetzelfde sterilisatieproces, zodat hij bacteriën kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het spijsverteringsstelsel van je kleintje. Sommige zuivelproducten kunnen ook ontstekingen veroorzaken. De meest voorkomende ongepasteuriseerde kazen die u beter kunt vermijden zijn blauwe kaas, Brie, Camembert, feta en Roquefort.

Final Take

Kaas zit vol gezonde vetten en heilzame voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een groeiende baby. Het is ook een lekker tussendoortje en kan worden toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen die waarschijnlijk al deel uitmaken van het groeiende dieet van uw baby. Hopelijk heeft dit artikel u een aantal goede richtlijnen gegeven voor het kiezen van de beste kaas voor uw baby.

 

 

 

Plaats een reactie