Combi Doe Soft Carrier recensie

Wil je dat je baby minder huilt? Probeer ze te dragen! Dragen is al eeuwenlang een effectieve methode gebleken om baby’s te troosten en te kalmeren. En baby’s in draagzakken kunnen op de lange termijn zelfs slimmer worden en beter leren (volgens Dr. Sears).

Onlangs kreeg ik de kans om de nieuwe Join Soft Carrier van Combi uit te proberen. Hoewel dit merk niet tot de topnamen in de babydraagwereld behoort, hebben ze een nieuwe draagzak die alle potentie heeft om zich met de beste babydragers te meten.

Ik heb dit artikel een paar maanden lang getest met 3 verschillende baby’s van verschillende gewichten en leeftijden, dus mijn uiteindelijke aanbeveling is vrij solide: deze drager is een winnaar!

 

Combi Draagzak Kenmerken

Deze zacht gestructureerde babydrager heeft heel wat kenmerken, dus laat me ze een voor een bespreken.

Innovatieve veiligheid

Het eerste kenmerk waar ik het over wil hebben is de innovatieve veiligheid. Deze draagzak heeft zelfs een JPMA Innovation Award gewonnen voor zijn verbetering van de veiligheid van de draagzak.

 

Het unieke hier is een gespgordel die je baby veilig en beschermd in de drager houdt terwijl jij je dag doorbrengt.

Gesp bedekt voor baby’s veiligheid

De meeste babydragers richten zich op de stijl van de drager. Het is zelfdragend voor de baby, wat voor het grootste deel goed is. Maar als je de baby erin en eruit haalt, of als een riem per ongeluk afglijdt of breekt, kan het heel snel heel eng worden.

 

Deze draagzak neemt die angst weg door een driepuntsveiligheidstuigje. U legt de baby gewoon op een vlakke ondergrond voor u en klikt hem in de veiligheidsgesp voordat u de drager omdoet.

Geloof me, dit is de veiligheidsriem waarvan je niet wist dat je die nodig had!

Comfort

Ik heb een harde en stijve drager geprobeerd, zoals een wandeldrager, ik heb wikkeldragers geprobeerd, zoals mijn geliefde Moby wrap, en ik heb verschillende merken zachte gestructureerde dragers geprobeerd, zoals deze. En ik kan echt zeggen dat dit vandaag waarschijnlijk mijn favoriete zacht gestructureerde drager is.

Ik zou zeggen dat de Combi Join Soft Carrier net zo comfortabel is als sommige van de andere grote merken die ik heb gezien. De riemen zijn dik en zeer goed gewatteerd.

Het materiaal is zacht en duurzaam, terwijl het toch een beetje ademend is.

 

En wat het comfort van de baby betreft, zou ik zeggen dat dit een 10 op 10 krijgt.

Een van de baby’s waarop ik dit heb uitgeprobeerd was mijn neefje, en hij houdt er niet per se van om gedragen te worden. Maar hij hield het langer uit met deze drager dan normaal, dus dat zie ik als een goed teken!

En toen ik deze draagzak uitprobeerde op een baby van vijf maanden oud, vielen ze binnen een paar minuten in slaap! Ik twijfel dus niet aan het comfort voor zowel ouders als baby’s als het gaat om de join soft carrier

Gemak

Laten we eerlijk zijn, elke draagzak is lastig om aan te doen! Ik wou dat ik kon zeggen dat het zo’n gemakkelijk, leuk ding is, maar of je het nu vijf keer om je heen moet wikkelen, of de baby neer moet leggen en dan moet proberen in je riemen te glijden zonder de baby te laten vallen, babydragers zijn onhandig om aan te doen. Maar aangezien dat de aard van het beestje is, zou ik zeggen dat deze maatschappij niet beter of slechter is dan andere.

Bovendien kan deze draagzak in vier verschillende posities worden gebruikt. Daar hou ik van! Veel van de populairdere dragers zijn beperkt tot één of twee posities, en ze zijn nog zo duur. Maar deze betaalbare drager komt met vier standen:

  • Naar ouder gericht met babyinzet
  • Ouder tegenover
  • Terug dragen
  • Zijwaarts dragen

Ik heb de baby-insert, de gewone stijl en de piggyback stijl gebruikt. Ik moet toegeven dat ik het zijdelings dragen niet heb geprobeerd, maar dat komt omdat ik momenteel behoorlijk zwanger ben, en het leek me gewoon geen comfortabele manier om de baby te dragen met de riem die dwars over mijn buikbuil moet.

 

Ook zijwaarts dragen heeft zijn eigen problemen, maar daar komen we later op terug.

Maat

Voor sommigen is dit misschien niet zo belangrijk, maar voor mij wel. Mijn man en ik gebruikten onze vorige wisseldrager door elkaar. Ik gebruikte het de ene dag in de supermarkt, en hij gebruikte het de volgende dag om te gaan wandelen.

Een draagzak die groot genoeg is voor hem en klein genoeg voor mij, is superbelangrijk. En deze transporteur voldeed aan die eis. Met een paar eenvoudige aanpassingen aan de riemen konden we de drager zonder problemen gebruiken.

Vind de beste draagzakken voor vaders.

Bovendien vind ik dat deze drager over het algemeen aan de grotere kant is, wat goed is voor mij, want ik heb vaak grote baby’s die snel groot en zwaar worden. Plus, ik ben zelf aan de lange kant. Maar als je een kleinere baby hebt, zie ik deze draagzak ze verdrinken tot ze wat groter zijn.

Maar ondanks zijn grote formaat, kan hij mooi klein worden opgevouwen om te vervoeren. Niet klein, maar klein genoeg om in een luiertas te stoppen of gewoon in de auto te gooien voor avonturen onderweg.

 

Zeer geschikt voor verpleging!

Combi adverteert dat ze een kleine baby hoofd cover hebben die goed is voor de privacy. Maar als je een borstvoedende moeder bent, weet je dat dit de ultieme borstvoedingshoes is.

Het enige wat u hoeft te doen om de baby in deze draagdoek te voeden, is de riemen zo af te stellen dat de baby lager op uw buik zit, de kap omhoog en op zijn plaats te klikken en de baby te voeden waar u ook bent, wat u ook aan het doen bent. Het is discreet genoeg om alles te bedekken, zonder zo groot te zijn dat je het gevoel hebt dat je baby gesmoord wordt.

 

Ik zou dit een A+ geven voor zover het borstvoedingsbaby carriers betreft.

The Perfect Pocket

Lach me niet uit, maar een van mijn eisen voordat ik een draagzak koop, is dat hij opbergruimte moet hebben.

Ik ben dol op mijn Moby wrap voor die eerste maanden, maar ik kan hem niet mee naar buiten nemen omdat ik niets mee mag nemen! Mijn andere draagzak had zo’n klein vakje dat mijn mobieltje er half uit stak en ik hem steeds liet vallen. En we weten allemaal dat bukken en iets oprapen met de baby in een draagzak geen pretje is!

De zak op deze draagzak is geweldig! Hij is groot genoeg om er mijn sleutels en mijn telefoon in te doen voor een wandeling. Nog groter, en ik denk dat het de drager er bijna te omvangrijk uit zou laten zien. Nog kleiner, en het zou nutteloos zijn. Combi heeft deze zak precies goed ontworpen.

En als extra bonus zijn er twee bonuszakken die geen echte zakken zijn. Aan de binnenkant van de riem is er een kleine ruimte waar je de gesp moet wegstoppen als je hem niet gebruikt. Maar als je hem gebruikt, heb je een klein zakje dat perfect is voor een huissleutel of wat geld of zelfs een kleine snack (want je weet het, mama moet ook eten).

 

Er is nog een bonuszak bovenop de drager, waar de kap in past als hij niet gebruikt wordt. Maar omdat het gewoon een open zak is, kun je er je telefoon of iets anders in stoppen.

U kunt de zak bovenaan zien waar de kap in past!

 

Geschikt voor zuigelingen

Er zijn veel populaire babydragers op de markt die geschikt zijn voor baby’s, maar je moet een babyinzet of andere onderdelen apart kopen. Het mooie van deze draagzak is dat hij wordt geleverd met een inlegkussen voor baby’s! Het bespaart u tijd en geld bij het winkelen, en het betekent ook dat u het meteen kunt gebruiken.

 

Het inlegkussen voor baby’s is fantastisch! Het heeft een dik rechthoekig schuimrubberen kussen aan de onderkant (omhuld met ivoorkleurige stof) dat de baby in de draagzak op de juiste hoogte brengt.

Bovendien klikt de baby vast in het inlegkussen, dat op zijn beurt weer vastgegespt zit in de draagzak zelf, dus het is extra veilig.

Het inlegkruisje voor baby’s zit vastgegespt

 

De stof is superzacht en ademend, het heeft een brede gewatteerde vorm, en de vleugels komen omhoog om rondom het hoofd en de nek van de baby te ondersteunen.

Zoals ik al zei, de vijf maanden oude baby die ik hier 25 minuten in heb rondgedragen, viel binnen de eerste paar minuten in slaap! Hij was zo knus in dit infant insert.

Hip-Vriendelijk

Het laatste wat ik wil aanstippen is de hip-vriendelijkheid van deze drager. Het is onlangs gecertificeerd “Hip Safe” door het Hip Dysplasia Institute. Het heeft alle nodige structuur en vorm om de heupen van de baby in die gezonde “M”-vorm te houden, wat betekent dat de heupen, benen en rug van de baby zich normaal kunnen ontwikkelen.

 

Als je een draagzak gaat gebruiken, wil je dat op de juiste manier doen, zodat het goed is voor baby’s rug en heupen. Deze drager is zeker veilig voor de baby.

Onze lijst van de best beoordeelde babydragers bevat alle heupvriendelijke keuzes die je nodig zou kunnen hebben!

De nadelen: Wat ik niet leuk vond

Zoals je kunt zien, ben ik dol op deze Combi Join draagzak! Dit is niet iets dat ik van ver zie en hoop dat het goed is, maar iets dat ik echt heb gebruikt en waarvan ik het goede heb ervaren.

Maar er waren een paar functies die gewoon niet werkten voor mij.

De Ruggesp

Als eerste, hebben we de achterste riem en gesp.

Misschien heb ik gewoon smalle schouders, maar ik heb altijd een probleem met de schouderbanden van een draagzak die aanvoelen alsof ze er altijd af kunnen glijden.

Toen ik zag dat deze draagzak een kleine gesp had die de schouderbanden bij de nek en schouderbladen bij elkaar houdt, dacht ik dat het al mijn problemen zou oplossen!

Maar ik had het mis. Niet alleen kon ik moeilijk bij de gesp met al dat gewicht op mijn borst, maar het was ook heel moeilijk om hem aan te spannen terwijl mijn baby in de draagzak zat.

 

Plus, ook al kreeg ik de juiste strakheid met behulp van de zijspanbanden die onder de arm gaan, het voelde altijd alsof de banden op het punt stonden van de rug te vallen. En ze zaten allemaal in mijn oksel.

Met wat afstellen kreeg ik het zo comfortabel mogelijk en ik had er echt geen last van. En toen het voorin was tijdens het dragen, was ik er erg dankbaar voor! Maar die gesp is moeilijk te bereiken als je hem voor je draagt.

Zijdelingse verrichting Complicaties

Zoals ik al eerder zei, kun je deze draagzak gebruiken in de zijligging of heupligging. Maar hem in die positie krijgen is lastig!

Ik wilde dit standje proberen met mijn neefje van 17 maanden, maar de instructies om hem in de juiste stand te krijgen waren zo ingewikkeld dat ik het niet eens geprobeerd heb! Plus, met mijn zwangere buik in de weg, dacht ik dat het niet de moeite waard was.

U kunt in de video hieronder zien dat het een paar minuten duurt om dit aan de kant te krijgen. Als dit een positie is die je echt vaak zult gebruiken, dan geweldig. Je kunt het opzetten en achterlaten. Maar als het iets is dat je af en toe gebruikt, denk ik dat het ongemak om het op te zetten opweegt tegen het voordeel ervan.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik de zijwaartse draagpositie waarschijnlijk niet zal gebruiken tenzij ik in een wanhopige situatie ben, want het vergt wat werk. En ik kan me niet voorstellen daar doorheen te werken met een schreeuwende baby.

 

Definitieve aanbeveling

Tijdens mijn avonturen met mijn dochtertje van 2 op mijn rug, mijn neefje van 17 maanden voorin en de lieve baby van 5 maanden van een vriendin met de baby-inzet, heb ik de Combi Join draagzak aan de tand gevoeld.

 

Hij was zo dik en gestructureerd dat ik me veilig voelde om zowel mijn reusachtige, 85e percentiel peuterdochter op mijn rug te dragen, als een lieve en fragiele pasgeboren baby voorin te dragen. En mijn actieve kleine neefje tolereerde het zelfs, wat een grote overwinning was!

Over het geheel genomen heb ik deze draagzak met veel plezier gebruikt, en ik kijk ernaar uit om hem te zijner tijd voor mijn eigen baby te gebruiken.

Als je de functies en stabiliteit van een grote naam babydrager wilt, zonder een enorme berg geld neer te leggen, dan is de Combi Join Draagzak een geweldige optie voor jou.

We hebben ook een overzicht van alle grote merken babydragers (zoals Tula en Ergobaby), zodat je ze kunt vergelijken.

 

 

 

Plaats een reactie