Herziening van de Chicco Nextfit Zip autostoel

Chicco introduceert met de Nextfit Zip een aantal indrukwekkende functies. Is het de prijs waard?

Op het eerste gezicht lijkt het Chicco Nextfit Zip autostoeltje een droomautostoeltje voor ouders. Met zijn met staal versterkte frame, verbazingwekkende veiligheidsvoorzieningen en eenvoudige installatie, was ik zo goed als verkocht. Bij nader inzien, realiseerde ik me dat er een paar dingen voor verbetering vatbaar waren en dat dit model misschien niet genoeg waar voor je geld biedt.

Update: er is nu een bijgewerkte versie van dit zitje beschikbaar, de Nextfit IX Zip. Zie onze recensie hier. En bekijk al onze cabriolet autostoel reviews hier.

 

Veiligheid voorop en gemakkelijke installatie

De aankoop van een autostoeltje is een van de belangrijkste aankopen die een ouder voor zijn kleintje doet en de grootste zorg is zonder meer de veiligheid. De Chicco Nextfit Zip biedt veiligheid. Chicco maakt de Keyfit30, het autostoeltje dat ik verkies omwille van zijn verbazingwekkende veiligheidskenmerken, dus ik had hoge verwachtingen van de Nextfit Zip.  Net als de Keyfit30 is de Nextfit Zip met staal versterkt en overtreft hij de federale veiligheidsvoorschriften voor bescherming tegen botsingen.

 

Het installeren van deze autostoel was ZO EENVOUDIG: Je kunt het veiligste cabriolet-autostoeltje ter wereld hebben, maar als het niet goed geïnstalleerd is, worden al die veiligheidskenmerken tenietgedaan. Ik veracht het installeren van autostoeltjes omdat ik het frustrerend en stressvol vind. Gewoonlijk neemt mijn man die taak op zich, maar aangezien ik degene ben die het product test, heb ik mijn grote meisjesbroek aangetrokken, de handleiding gelezen en de installatie gemaakt.

Echtgenoot akkoord?! Mijn man heeft geverifieerd dat het installatiegemak inderdaad te danken was aan de Netfit Zip en niet aan mij. De LATCH-aansluitingen kunnen worden vastgeklikt en met de SuperCinch-technologie van Chicco is het, grappig genoeg, een koud kunstje om het zitje vast te maken en te verstellen. Dankzij de niveauregeling kon ik zien of het zitje precies goed stond, en het werkt zowel in achterwaarts als voorwaarts gerichte positie. Zo, daar heb je het, installatie zo gemakkelijk een moeder die niet eens een Melissa en Doug ezel in elkaar kan zetten kan het doen.

 

Mooie riemen! De vijfpuntsgordel en de supergewatteerde hoofdsteun van de Chicco Nextfit Zip verhogen de veiligheid van je kindje nog meer en kunnen gemakkelijk worden uitgebreid naarmate je kleintje groeit. Ontworpen voor achterwaarts rijden, de veiligste positie, tot 40 pond, veiligheidstechnisch gezien is dit autostoeltje een goede keuze. Als een zelfverklaarde wrat voel ik me goed en veilig als ik mijn kleintjes in de Nextfit Zip vastmaak.

 • Staal versterkt frame en buitenkant
 • Super eenvoudige installatie
 • Bubble hendel meter voor perfecte hoek
 • 5-Punts Harnas

Comfort is de sleutel

Tussen sportwedstrijden, werk, school en af en toe een autoritje door, zitten onze baby’s heel wat uurtjes in hun autostoeltje. Daarom is comfort van het grootste belang. De Chicco Nextfit Zip heeft een aantal handige functies om het comfort van de kinderen te verbeteren.

 

Het draait terug! Liggen is belangrijk omdat het de slaap bevordert, iets wat alle ouders hun kinderen graag laten doen, vooral tijdens lange autoritten. De Nextfit Zip kan in negen verschillende standen versteld worden, wat tamelijk ongehoord is in de wereld van de cabriolet autostoelen. Als je een minibusje of SUV hebt, zal je deze functie geweldig vinden, maar voor mij en mijn sedan was het niet mogelijk om in meer dan drie posities te verstellen met de voorstoelen in de weg.

Dikke Pads: De kussentjes van het harnas zijn supervol, wat prettig is voor de baby, een kenmerk dat niet alleen op dit model en de Nextfit IX te vinden is. Stel je voor dat je urenlang vastgebonden zit. Een goede vulling wordt op prijs gesteld. Het harnas en de gevoerde hoofdsteun zijn gemakkelijk te verstellen, wat ik geweldig vind. Na twee uur in de auto had mijn peuter nog niet geklaagd “ouchie gesp”, wat in wezen, van haar een vijf-sterren beoordeling is.

A Good Fit: Mijn goede vriendin heeft een pasgeborene, dus konden we de baby-inzet testen. Met een gewicht van net geen zeven pond paste baby Anya prima in de NextFit Zip met het bijgeleverde baby-inzetstuk. Het harnas kwam tot net onder haar schoudertjes. Voor de eerste drie maanden van baby’s leven geef ik de voorkeur aan een draagbaar baby-autostoeltje, zoals de Keyfit 30, voor het gemak en voor gebruik in de wandelwagen.

 

 • Achteruit in negen verschillende posities
 • Gewatteerde gordel pads en hoofdsteun
 • Inbegrepen baby inzetstuk

Product Video

Slag om de gespen en gebruiksgemak

Een onwillige baby of peuter in een cabriolet autostoeltje vastgespen is net zoiets als worstelen met een krokodil in een moeras. Niet leuk. Ik ben blij te kunnen melden dat het geen probleem was om mijn lieve kind in deze stoel vast te zetten, afgezien van het humeur. De kuipvormige zitjes van de Chicco Nextfit Zip zorgen ervoor dat je kindje zich op zijn plaats nestelt en de dikke gordels hebben me nog niet in de war gebracht.

 

De eerder genoemde riemen blijven op hun plaats, precies waar ze moeten blijven, en de voering helpt de onderste gesp op zijn plaats te houden, zodat u niet hoeft te zoeken en uw baby niet bekneld kan raken of zich kan branden aan heet metaal.

Extra zwaar: Ik was dol op de gespen van de Nextfit Zip, maar weet je waar ik niet dol op was? Deze autostoel is superzwaar van meer dan 26 pond. Als ik er echt over nadenk, draagt het gewicht bij aan de veiligheid, maar aangezien ik dit van huis naar de auto en vervolgens naar het huis van mijn vriendin en naar haar auto moest slepen, heb ik veel ervaring met hoe vervelend (letterlijk en figuurlijk) een zwaar autostoeltje kan zijn. Dit is geen groot probleem voor cabriolet autostoeltjes zoals deze, omdat ze meestal blijven zitten als ze eenmaal geïnstalleerd zijn, maar iets om rekening mee te houden als u een luchtreiziger bent of vaak van auto wisselt.

Met dat zware gewicht, komt massa. Zoals ik al zei, kan de Nextfit niet volledig naar achteren in mijn middelgrote auto. Ik ben dol op dit zitje, maar aangezien ik meer dan één kind in een autostoeltje heb, gebruik ik eerder een even veilig maar dunner model, zoals een Chicco KeyFit 30.

 

 • Kuipstoelen
 • Niet-draaiende riemen
 • Zwaar en omvangrijk

Demonstratievideo

 

Chicco prijst de Nextfit Zip aan met zijn thermisch geïsoleerde bekerhouder, die aan beide kanten van het autostoeltje kan worden geplaatst. Mijn kleintjes drinken alleen water in de auto, dus temperatuurregeling is niet echt mijn grootste zorg, en het toeval wil dat de algemene gekleurde drinkbekers die ik gebruik, niet in de bekerhouder passen.

 

Als je van opties houdt, de Chicco Nextfit Zip cabriolet autostoel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Als je rondkijkt, kun je waarschijnlijk degene vinden die je echt wilt. Amazon heeft drie kleurenopties en Toys R Us biedt er nog een paar meer aan.

De bekerhouders, de kleuren, de gespen en de vulling zijn allemaal geweldige functies, maar er is een functie op de Nextfit Zip zo innovatief dat ik moest het een eigen sectie te geven. Aanschouw, de rits.

 • Thermisch geïsoleerde bekerhouder
 • Verschillende kleuropties

The Zipper. Is het de moeite waard?

Iets speciaals: Laten we eindigen met wat de Chicco Nextfit Zip onderscheidt van de andere Nextfit modellen. T he rits. De hele binnenkant van deze autostoel, bekleding en al, is los te ritsen van de kuip en kan in de wasmachine worden gewassen. Toen ik zwanger was van mijn eerste kind, denk ik niet dat deze functie veel voor mij zou hebben uitgemaakt, maar als moeder van drie kinderen, met mijn vierde op komst, klinkt gemakkelijk schoonmaken als de hemel op aarde.

 

Autostoelen worden vies. Eigenlijk, als ik eerlijk ben, worden ze vervelend. Kruimels, spuug, gemorste drankjes, snoepgoed en lekkende luiers eisen hun tol. Je converteerbare autostoel gaat vies worden. Om de stof en de vulling er zo af te kunnen ritsen en in de was te gooien, klonk mij als een wonder in de oren, maar aan dat wonder hangt een prijskaartje. De Nextfit Zip is duurder geprijsd dan de Nextfit (zonder rits). Is het het waard?

de moeite waard? Ja en nee. Ik zou graag $25, misschien zelfs $50 betalen voor een echt makkelijk schoon te maken autostoeltje. Uw kind gebruikt zijn of haar cabriolet-autostoeltje drie tot vijf jaar, dus op de lange termijn is het de kleine investering waard. Het probleem? Het kompres van de Nextfit Zip moet aan de lucht gedroogd worden. Dan zit je zonder autostoel, terwijl je wacht tot een stuk vulling uit de wasmachine is opgedroogd. Bovendien, als uw kind kotst of morst, gaat u waarschijnlijk de riemen en gespen met de hand schoonmaken, dus u kunt net zo goed ook de binnenkant doen.

Als u een netheidsfreak bent, is de ritsfunctie het extra geld waard. Als u het soort ouder bent dat zijn auto één keer per jaar schoonmaakt, kunt u waarschijnlijk zonder.

Alleen het beste voor mijn baby

Ik ga niet tegen je liegen, de prijs van deze jongen kwam als een schok voor mij. Ik associeer het merk Chicco met betaalbaarheid. Net als bij Graco verwacht ik een stevig, veilig product voor een fatsoenlijke prijs. Het is misschien niet het mooiste cabriolet autostoeltje, maar het is een werkpaard.

 

Chicco heeft zich met de NextFit Zip in dezelfde prijsklasse geplaatst als Clek of Peg Pegero. Persoonlijk, als ik veel geld uitgeef voor een superveilig autostoeltje, waardeer ik een beetje aandacht op het gebied van esthetiek, wat Chicco niet levert. Ik wou dat Chicoo wat meer moeite had gedaan om de Nextfit Zip op te leuken en wat leuke kleurencombinaties te maken.

Klanten Reviews:

 • 4.6 sterren, 319 reviews – BabiesRUs
 • 4.8 sterren, 23 reviews – Target
 • 4.6 sterren, 44 reviews – Buy Buy Baby
 • 5.0 sterren, 319 reviews – Albee Baby

Pros:

 • Super veilig, stalen frame en overtreft alle federale crash test voorschriften en
 • Comfortabel voor lange reizen en verstelbaar in 9 standen
 • Uiterst gemakkelijk te installeren
 • Binnenmateriaal is afritsbaar en machinewasbaar

 

Cons:

 • Zwaar en een beetje onhandig voor sedans
 • Hoge prijs
 • Binnenmateriaal moet aan de lucht gedroogd worden

Beoordeling gebruiksgemak

Als het om veiligheid gaat, zijn installatie en gebruiksgemak ongelooflijk belangrijk. Hoewel alle autostoeltjes de federale veiligheidstests moeten doorstaan, zijn sommige gemakkelijker te gebruiken dan andere. De National Highway Traffic Safety Administration berekent voor elk autostoeltje in verschillende categorieën een score voor gebruiksgemak. Zie de beoordelingen hieronder.

Over het geheel genomen krijgt de Chicco Nextfit ZipForward-facing een beoordeling van 4 sterren.

Credit: NHTSA

 

Onderste regel:

De Chicco Nextfit Zip is een superveilig autostoeltje en een uitstekende keuze voor de lange termijn. Achterwaarts gericht van 5-40 pond, en voorwaarts gericht van 22-65 pond, met verstelbare harnas en hoofdsteun, zal het comfortabel zien uw baby helemaal tot schoolleeftijd. Het is de perfecte autostoel voor ouders met installatieproblemen en heeft coole functies zoals de negen ligstanden. De ritssluiting voor eenvoudige reiniging klinkt geweldig, maar is het extra geld niet echt waard. Onze suggestie, ga voor de Nextfit CX.

 

 

 

Plaats een reactie