Hoe laat je je baby slapen in een wieg

Slapen is verrassend stresserend voor een ouder. Ervoor zorgen dat je baby de juiste hoeveelheid slaap op de juiste plaats krijgt, is een van de zwaarste taken die wij als ouders moeten uitvoeren.

Baby’s in hun eigen bedje laten slapen is ook geen makkie. En niet alle baby’s zijn wonderbaarlijk goede slapers.

Als je je afvraagt hoe je je baby in de wieg laat slapen, dan heb ik zeven jaar en drie kinderen aan opvoedingservaring, plus een aantal geweldige onderzoeksvaardigheden die ik heb gebruikt om je de beste tips te geven voor de overgang van je baby naar zijn wiegje.

 

1. Consistentie

Veel andere plaatsen zouden deze tip als laatste zetten, om dingen samen te vatten. Maar ik denk dat inconsequentie het ENORMSTE ding is dat je inspanningen om je baby in zijn wiegje te laten slapen kan dwarsbomen.

Je kunt al het andere perfect doen, en als je het niet consequent doet, zal het niet werken.

Bij mijn eerste baby bijvoorbeeld, koos ik ervoor om heel strikt te zijn over zijn slaapschema en -patronen. In ruil daarvoor kreeg ik een baby die graag slaapt en vandaag de dag als schoolkind nog steeds vast slaapt. Bij mijn derde kind hadden we het zo druk en probeerden we zo veel verschillende schema’s in evenwicht te houden dat we nooit strikt waren met zijn slaapschema of -patronen. Daardoor duurde het veel langer voor ik hem zover had dat hij naar zijn bedje ging.

 

Je beste kans is om een plan te kiezen en je daaraan te houden. Probeer niet drie nachten de zachte slaaptraining methode, en dan werkt het niet, dus dan probeer je het hem te laten uithuilen voor een nacht, maar dan voel je je slecht, dus probeer je te co-slapen. Omwisselen zal hen of jou geen goed doen. Onderzoek, bestudeer, en zoek uit welke slaapmethode je wilt gaan gebruiken. Doe het dan en doe het consequent.

Goed slapen is net als elke andere gewoonte – het kost tijd en toewijding om het te bereiken.

Ik weet dat de perfecte dag niet bestaat als je kinderen hebt. Soms staan doktersafspraken of andere dingen in de weg van je schema.

Maar, de bonus hier is dat baby’s niet echt de tijd kunnen lezen. Dus als u baby’s elke ochtend om 9 uur een dutje kunt laten doen, dan om 12 uur precies, dan om 15 uur precies, dan om 17 uur precies, en ze toch om precies 20.30 uur naar bed kunt laten gaan, doe dat dan vooral!

 

Maar als je je niet aan de klok kunt houden, kun je misschien toch hetzelfde patroon aanhouden. Als je consequent een patroon hebt, of dat nu het klassieke “waken/eten/spelen/slapen” is dat veel voorstanders van slaaptraining gebruiken, of gewoon een ander patroon dat voor jou werkt, zal die consistentie in het schema je baby helpen te realiseren wanneer het tijd is om te slapen, wat de eerste stap is om hem in zijn wiegje te laten slapen.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk consequent zijn is, en ik kan ook niet genoeg benadrukken hoe moeilijk dit vol te houden is. Maar het is het zo waard!

2. Maak ze moe!

Je slaapt beter als je lichamelijk en geestelijk moe bent, nietwaar? Nou, baby ook!

Als u uw baby de hele dag door zowel geestelijk als lichamelijk stimuleert, krijgt u niet alleen een goede kans om een band met hem te krijgen, maar geeft u zijn lichaam ook het signaal dat hij slaap nodig heeft om zijn hersenen te laten groeien.

Als de baby nog heel jong is, is dit veel moeilijker te verwezenlijken. Maar naarmate ze ouder worden, wordt het steeds gemakkelijker om gewoon even buiten te gaan wandelen en ze frisse lucht te geven en ze de bezienswaardigheden te laten zien, of ze op schoot te leggen terwijl jullie een paar minuten pattycake en kiekeboe spelen. Als baby dan aan zijn mobiliteit werkt, kunt u leuke spelletjes doen zoals “loop baby 10 keer achterna door de gang” of speel gewoon met een speeltje waar hij graag mee speelt.

 

De meest vermoeiende oefeningen zullen die zijn welke een combinatie zijn van daadwerkelijke fysieke beweging en mentale stimulatie. Alle drie mijn kinderen hielden van wipstoeltjes en speelmatten om deze reden. Ze konden rondlopen terwijl ze hun omgeving verkenden en veel geklap en “yay!” verdienden. van mammie en pappie.

Maar pas op dat je baby niet te moe wordt. Ik weet het, het klinkt stom. Maar we willen dat ze aangenaam vermoeid zijn, niet uitgeput. Uitgeputte baby’s slapen niet goed, dat heb je waarschijnlijk al ontdekt toen dutje na dutje in de wieg werd gedwarsboomd en je achterbleef met een chagrijnige en vermoeide baby.

Dus, je doel is om de extra energie eruit te krijgen door te spelen, dan over te schakelen op rustig en kalm spelen om de overgang naar slaaptijd te beginnen.

3. Geluiden en Zwachtels

Er zijn twee geheime wapens die je tot je beschikking hebt als je probeert je baby alleen in de wieg te laten slapen.

De eerste is witte ruis of zachte geluiden. Denk er eens over na: je baby is gewend om in de baarmoeder te zijn, waar hij voortdurend de geluiden van je rondtollende bloed en de placenta en het gorgelende vocht hoorde, plus alle externe geluiden waaraan hij werd blootgesteld. Dus als ze uit de baarmoeder komen en we leggen ze alleen in een wiegje waar het doodstil is, vinden ze dat misschien helemaal niet leuk. Dat is waarom witte ruis je beste vriend is.

 

Je moet een beetje spelen om te zien wat voor geluid je baby het prettigst vindt. Twee van mijn kinderen hielden echt van zachte muziek op de achtergrond, terwijl één kind alleen met natuurgeluiden genoegen leek te nemen. Alle drie mijn kinderen hielden van de koelte en het geluid dat een ventilator hen gaf tijdens het slapen. U kunt speciale geluidsmachines voor de kinderkamer kopen om dit te helpen bereiken. U kunt ook een tafelventilator, een verwarmingstoestel, een luchtbevochtiger of een ander klein apparaatje kopen dat een zacht zoemend geluid maakt als het aanstaat.

Zodra baby het geruststellende en consistente achtergrondgeluid hoort, dat ook helpt om andere geluiden in huis te overstemmen, zoals verkeer of oudere broers en zussen, zal hij in een mum van tijd in slaap vallen in zijn wiegje.

Weet je nog dat we het net hadden over de baarmoederomgeving van baby’s? Nou, een ander facet daarvan is het feit dat ze in de baarmoeder werden beperkt. De meeste baby’s hebben in de baarmoeder geen ruimte om zich uit te rekken. Ze liggen vaak in foetushouding en worden zachtjes gewiegd door de baarmoeder en uw lichaam. Je kunt dat nabootsen door je baby in te wikkelen.

 

Ze maken speciale doeken voor deze taak, of je kunt een groot doeken kopen dat je om je baby kunt wikkelen om hem een veiliger gevoel te geven.

Behalve dat een swaddle de baby het gevoel geeft dat hij in de baarmoeder zit, helpt het de Moro-reflex te verlichten. Dit is een reactie waar alle baby’s van nature mee geboren worden. Het schrikt ze af en geeft ze het gevoel dat ze vallen. Daarom kan het lijken alsof uw baby zijn armpjes uitstrekt en in paniek raakt als u hem neerlegt of aankleedt of andere bewegingen doet waarbij hij zich over het algemeen ongemakkelijk voelt.

Het gebruik van een swaddle zal baby helpen om in een diepere slaap te komen en te blijven. Dit zal resulteren in meer slaap voor u en voor hen. De swaddle zal hen helpen om zich veiliger te voelen, en de rest gemakkelijker.

Het nadeel van swaddles is dat ze niet eeuwig gebruikt kunnen worden. Zwachtels werken het best bij pasgeborenen. Baby’s hebben baat bij een swaddle totdat ze een maand of vijf, zes oud zijn. In dat geval zullen ze er waarschijnlijk achter komen hoe ze uit de swaddle kunnen komen. Als ze dat doen, kan het een gevaar worden, omdat ze kunnen stikken of wurgen als ze uit hun swaddle ontsnappen.

 

4. Check their Cues

Soms zitten wij ouders zo verstrikt in onze schema’s en onze to-do-lijst dat we vergeten om op baby’s slaapsignalen te letten! Als een type-A ouder die graag veel bereikt op een strak schema gedurende de dag, ben ik hier zo schuldig aan! Maar als het op slapen aankomt, is het belangrijk te onthouden dat niemand je meer kan vertellen over wanneer je moet gaan slapen dan je baby zelf.

Baby’s zullen veel gemakkelijker naar hun wiegje overschakelen en beter slapen als je ze te slapen legt als ze net moe genoeg zijn en niet te moe. Vergeet niet dat we al gezegd hebben dat het erg moeilijk zal zijn om een baby die oververmoeid is, neer te leggen.

Als u probeert baby’s zo moe te krijgen en ze zo lang wakker te houden zodat ze beter zullen slapen, slaat u de plank mis. Op dat moment zijn veel baby’s geestelijk en lichamelijk zo opgewonden, dat ze zich niet goed zullen voelen. Het zal veel langer duren voordat ze in het diepe slaapstadium zijn waarin je ze wilt hebben, zodat ze in hun wiegje kunnen slapen.

Denk er eens over na – het is alsof je een marathon loopt en dan een grote presentatie geeft op het werk en dan meteen in je bed probeert te gaan liggen en in een diepe slaap valt. Dat gaat niet gebeuren. Je hebt je lichaam laten weten dat het tijd is om op te staan en te denken, te bewegen en te doen, en je kunt je baby niet meteen neerleggen en verwachten dat hij slaapt als je hetzelfde bij hen doet.

 

Let op tekenen dat uw baby moe is. Als je de volgende tekenen ziet, is het waarschijnlijk tijd om je baby in zijn wiegje te leggen:

  • Starend in de ruimte
  • Yawning
  • Wrijven in hun ogen
  • Ze houden hun ogen langer dan een seconde dicht.
  • Licht gedoe
  • Probeert je te knuffelen

Met dit, ken uw eigen baby’s wakkere tijden. Sommige baby’s kunnen drie of vier uur achter elkaar wakker zijn voordat ze moe worden (zoals mijn energizer bunny-kind), terwijl sommige kinderen maar twee uur wakker kunnen zijn. Er zijn slaapdiagrammen die u helpen bij het inschatten, maar elk kind heeft een andere persoonlijkheid en andere slaapbehoeften.

5. Maak een routine

Sommigen van ons zijn van nature geneigd in een routine te vervallen en bij anderen gebeurt dat gewoon niet. Het maakt niet uit waar je staat op het routine spectrum, nu is het tijd om goed te worden in het maken van een routine voor het slapen van je baby.

 

Als je super type-A en georganiseerd bent en je hebt een strak schema, dan is de klok misschien wel de grootste dicator voor je routine. Maar of u nu precies om 19.00 uur begint met uw slaaproutine of ergens tussen 18.00 en 21.00 uur, doe elke avond hetzelfde als uw baby de signalen geeft dat hij moet gaan slapen.

Elke baby heeft een andere bedtijd routine nodig. Bekijk deze lijst met suggesties en vind de activiteiten voor het slapengaan die uw kind zullen kalmeren:

  • Neem een warm bad.
  • Masseer lavendelolie op de onderkant van de voeten
  • Zuig tot de baby slaperig is/slaapt (ik ben er nooit achter gekomen hoe ik mijn kinderen wakker kan houden!)
  • Knuffelen met een knus dekentje
  • Lees een boek voor het slapengaan
  • Luister naar slaapliedjes
  • Ga in een donkere kamer
  • Zet dat witte geluid aan!
  • Schommel of loop rond tot je rustig en slaperig bent, maar niet slaapt
  • In een schommel of wipstoel om te ontspannen

 

Ik weet dat tekenfilms je baby in een roes kunnen brengen, maar net zoals wij niet moeten worden blootgesteld aan blauw licht vlak voor het slapengaan, zou je baby niet die “hé, het is tijd om mentaal actief te zijn!” moeten krijgen. ook geen signalen vlak voor het slapen gaan. Dus blijf weg van schermtijd voor het slapen gaan.

Als je eenmaal weet waar baby moe van wordt, maak dan een routine voor elke nacht. Bijvoorbeeld, voor al mijn kinderen heb ik een algemene routine gevolgd die er als volgt uitziet:

  1. Eet je avondeten
  2. Neem een warm bad.
  3. Laat je masseren met lavendel lotion
  4. Rustig en kalm spelen tot je moe bent
  5. Ga naar een donkere slaapkamer en zet de ventilator en luchtbevochtiger aan
  6. Wikkel je in een knus dekentje
  7. Verpleegster om te slapen
  8. Ga in een wieg liggen
  9. BOEM! OVERWINNING!

Als je routine eenmaal is ingesteld, zal het werken als een charme! Het zal ook helpen voor dutjes, met slechts een paar aanpassingen. Voor elk dutje, volg ik nog steeds stap 4 tot en met 8. En het werkt echt goed!

 

6. Eerst dutjes, dan nacht

Als je baby alleen in zijn wiegje wil slapen, is het zo verleidelijk om hem er een nachtje in te leggen en te kijken hoe het gaat. Dat is tenslotte het moment waarop we onze slaap het meest willen en nodig hebben – ’s nachts. Maar voor een baby die niet van de wieg houdt, kan dit een heel slecht plan zijn. Hoe wanhopig je ook bent, ze zullen niet ineens aan het wiegje wennen omdat jij hebt besloten ze er een nachtje in te leggen.

Het beste is om eerst tijdens de slaapjes naar de wieg te gaan. Als de baby in een schommel, wipstoeltje of waarschijnlijk in uw armen heeft geslapen, dan is het nu tijd om hem te laten wennen aan het wiegje tijdens zijn dutjes.

Als baby overdag meerdere dutjes doet, begin dan met één dutje in de wieg. Ja, baby zal het waarschijnlijk de eerste week niet leuk vinden. Of misschien zelfs twee weken. Maar uiteindelijk zullen ze het zien als hun slaapplaats en zullen ze steeds langer in de wieg slapen.

Als baby er eenmaal in geslaagd is om één dutje in de wieg te doen, is het tijd om al zijn dutjes naar de wieg te verplaatsen.

 

Als alle dutjes in de wieg zo naadloos mogelijk verlopen, is het tijd om over te gaan op de nacht in de wieg.

Nogmaals, consistentie is het beste aanvalsplan hier. Doe dezelfde slaap- en bedtijd routine IEDERE keer. Maak de kamer donker, zet de ventilator aan, knuffel en verzorg hem, lees een boek voor, zing een slaapliedje, geef hem een rugmassage, of wat u ook doet om baby te laten weten dat het tijd is om te gaan slapen. En net zoals ze die dingen associëren met slapen, zullen ze de wiegruimte ook gaan associëren met slapen.

7. Verkrijg een videomonitor

Dit lijkt een dom, dom ding. Ik snap het helemaal. Maar dit deel is voor jou, mama en/of papa. Tijdens dutjes en ’s nachts zijn wij, de ouders, een van de grootste belemmeringen voor de slaap van de baby. Of we nu te snel reageren als ze ’s nachts huilen, of de signalen voor het slapengaan missen en ze oververmoeid maken, wij kunnen de boosdoener zijn voor sommige slaapproblemen van baby’s.

Een videomonitor is een geweldige manier om u gemoedsrust te geven. Je weet toch dat ze zeggen dat sommige dieren angst kunnen ruiken? Ik weet zeker dat baby’s onze bezorgdheid voelen over het feit dat ze alleen in hun wiegje liggen en daar handelen ze naar. Maar ik kan je niet vertellen hoe vaak mijn videomonitor me gered heeft van mezelf.

Het is vaak voorgekomen dat de baby in zijn slaap lag te dromen of te woelen en nog niet klaar was om op te staan. Met de videomonitor kon ik, ahem, de situatie in de gaten houden en dan kon ik de baby met rust laten tot ze me echt nodig hadden.

 

Zo kan de baby niet alleen zelf zijn slaapcycli doorlopen zonder de verstoring van voortdurende controles door mama, maar leert hij ook zichzelf te kalmeren. Misschien maakt de baby een minuutje ruzie, maar als hij veilig alleen in zijn wiegje ligt, blijft hij ofwel rustig liggen, wat nog steeds een goede rusttijd is, ofwel gaat hij weer slapen. Als je bij het eerste geluid naar binnen stormt, weet je nooit of ze in staat zijn zichzelf te kalmeren! En zelf kalmeren is datgene waardoor ze een hele nacht in hun wiegje kunnen slapen.

Slaapsamenvatting

Ik hoop dat je dit advies kunt opvolgen en kunt leren hoe je je baby naar een wiegje kunt laten overstappen. Het is een geweldig moment wanneer de baby enkele uren ononderbroken in zijn wiegje slaapt en u de rust en de verjonging krijgt die u nodig hebt.

Als het niet goed gaat, gewoon volhouden en blijven proberen. Ik heb zelf een klittenband baby (je weet wel, degene die alleen blij is als ze aan je vast zitten) en het heeft wat voeten in de aarde gehad om hem zelfs maar een beetje slaaproutine in zijn wiegje te geven. Hij heeft nog steeds nachten dat hij weigert en eindigt met co-sleeping, om de volgende nacht een paar uur in de wieg te slapen.

 

Blijf de juiste dingen doen en de baby zal uiteindelijk in zijn wiegje slapen! Ik beloof het.

 

 

 

Plaats een reactie