Joovy Balloon wandelwagen recensie

Een superlichte kinderwagen van een gerenommeerd merk, voor een goede prijs?

Schrijf me in. De Joovy Balloon kinderwagen is een kinderwagen in standaardformaat die echt de plaats inneemt van zowel een baby- als een peuterwagen. Wie wil er meer dan één kinderwagen kopen? Ik niet.

Nu ik een peuter en een kleuter op komst heb, ben ik op zoek gegaan naar meer keuze op het gebied van kinderwagens. Vroeger dacht ik dat ik alleen een kinderwagen kon kopen die het ene moment geschikt was voor een pasgeborene en het andere moment voor een peuter, als ik honderden euro’s zou betalen voor een dure (en enorme!) kinderwagen. En ik wil niet extra betalen voor een hoop hulpstukken die de duurdere merken schijnen te vereisen!

Verbazingwekkend genoeg is de Joovy Balloon wandelwagen precies wat ik zoek en ik raad hem echt aan voor een lichtgewicht en betaalbare wandelwagen voor universeel gebruik.

 

De Bassinet-stand is verbazingwekkend

Wat is een bassinetstand?

Allereerst is de Joovy Balloon een van de weinige kinderwagens op de markt met een wiegstand zonder een extra wiegbevestiging! Dat betekent dat uw baby comfortabel kan slapen in een knusse wieg, maar dat u geen honderden euro’s hoeft uit te geven aan een extra uitrusting. De Balloon heeft een extra brede ligstand van 160 graden, waardoor dit een geweldige wandelwagen is voor zowel baby’s als peuters die graag een dutje doen terwijl ze onderweg zijn.

 

Omkeerbare zitting/handgreep.

Ten tweede, een mega-bonus: de zitting is omkeerbaar. Ik wil mijn kind goed in het oog kunnen houden als ik de wandelwagen voortduw, en ik wil niet telkens hoeven stoppen om de kap terug te trekken als ik even wil kijken. Gelukkig springt het handvat er gemakkelijk af, zodat u het met weinig moeite aan de voor- of achterkant kunt bevestigen.

 

Geen speciale aanhechtingen.

Tenslotte wil niemand gedwongen worden een speciaal hulpstuk te gebruiken om zijn kind in de wandelwagen te laten slapen. De Joovy Balloon is voorzien van een bijna vlakke rugleuning, waardoor deze vervelende stap overgeslagen wordt en de gebeden van ouders die gewoon willen dat hun kind kan slapen, beantwoord worden. Maar als je kind toch liever in het autostoeltje slaapt, heeft de Joovy een universele autostoeladapter zodat je het stoeltje gemakkelijk in de wandelwagen kunt vastmaken zonder je slapende baby wakker te maken. Een win-win situatie als je het mij vraagt.

Dit is een van de vereisten om een beste travel system kinderwagen te zijn. U zult zien waar ik het over heb als u ons artikel leest over de indeling van ons beste reissysteem.

 

Ongelooflijk gemakkelijk te dragen en op te slaan

Licht en strak.

De Balloon is een van de lichtste standaard kinderwagens op de markt en weegt nog geen kilo. Hierdoor is hij gemakkelijk te dragen en te duwen, vooral als er een zwaardere peuter in het zitje zit. De smalle vouw past in kleine ruimtes, waardoor deze Joovy ideaal is als je een klein appartement hebt of een autokoffer waar niet veel meer in past dan een luiertas op een doorsnee dag.

Zie meer van onze top lichtste kinderwagen keuzes.

 

Ruimtebespaarder.

In mijn huis is de ruimte beperkt. Ik heb al bijna geen ruimte meer voor alle babyspullen die ik nu al nodig heb. En ik wil geen kinderwagen in mijn ingang hebben staan. Gelukkig past de Joovy Balloon precies in mijn gangkast (zelfs onder de rommel van andere spullen die we er in proppen!), dus ik hoef me nooit zorgen te maken dat hij in de weg staat.

Kenmerken die niet zijn opgeofferd.

Aangezien de Joovy Balloon niet veel weegt, ben je misschien bang dat hij te weinig functies heeft. Maar dat is helemaal niet het geval. Deze kinderwagen heeft dubbele bekerhouders, een ruime boodschappenmand en een vernieuwd bandensysteem, waardoor hij een van de soepelste ritten is die Joovy te bieden heeft. De lage prijs van deze Joovy weerspiegelt niet de overvloedige functies waarmee hij wordt geleverd!

 

Productvideo’s

 

De luifel dekt alles

Neus tot tenen.

De oversized baldakijn van de Joovy Balloon bedekt je hele baby. Ja, van neus tot tenen en al het andere, uw baby zal 100% beschermd zijn tegen de zon. Deze gemoedsrust zal u echt helpen u veilig te voelen wanneer u op een zonnige dag buitenshuis bent. Aangezien baby’s pas zonnecrème mogen dragen als ze 6 maanden oud zijn, is de zonnekap op de Balloon kinderwagen zo’n handige update.

 

Toen mijn peuter nog maar pas was geboren, vond ik het vreselijk dat ik eraan moest denken een deken mee te nemen om hem tegen de zon te beschermen. Ik weet nog dat ik een doek over de wandelwagen probeerde te binden om hem bedekt te houden. Het was zo’n pijn! Het is een hele opluchting dat er zo’n grote luifel beschikbaar is.

Volledig inklapbaar.

En wat als je baby graag naar de wereld kijkt? Geen nood, het baldakijn is volledig inklapbaar. En als je net als ik af en toe eens een andere stijl wilt, kun je altijd een nieuwe kap in een andere kleur bestellen die bij je kinderwagen past. Ik hou ervan dat ik het kan veranderen zonder een fortuin uit te geven!

 

Brand New Wheels

Onlangs herontworpen.

De Joovy is dus duidelijk geen joggingwagen, en ik verwacht ook niet dat hij zich als een joggingwagen voortbeweegt. De wielen zijn klein en de vering is niet wat je zou vinden in iets dat gemaakt is om te rennen. MAAR! Het hele wiel- en ophangingssysteem is onlangs opnieuw ontworpen en het werkt nu dus goed!

 

Ik zou dit ding mijlen ver kunnen duwen zonder probleem. Zelfs met één hand als ik mijn andere hand op een ouder kind moest houden (of op mijn ijskoffie). Het nieuwe ontwerp heeft enkele belangrijke gebreken verholpen die bij oudere versies van de Joovy Balloon aan de oppervlakte waren gekomen, dus het is een goed moment om te kopen als dit is wat u zoekt.

Hoewel de Balloon nooit de plaats zal innemen van een driewielige joggingwagen, klaart hij de klus op bijna elke ondergrond en bij elke loopsnelheid.

 


Alle kenmerken, geen onkosten

Een deel van de oorspronkelijke wens om een super high end kinderwagen te kopen is het feit dat ik al die kleine extra’s wil. Ik wil de bekerhouders en de grote opbergzakken en de weelderige stoffen en alles daar tussenin. Verbazingwekkend genoeg beschikt de Joovy Balloon over al deze functies, zonder het enorme prijskaartje dat je misschien zou verwachten.

Lijst van kenmerken.

Bekerhouders? Check! Een waaier van trendy kleuren?Ja! Omkeerbaar handvat? Je hebt het! Autostoel adapter? Voetsteun? Afneembare bumperstang? Alles inbegrepen! Ik was echt verbaasd over hoeveel functies deze kinderwagen heeft.

 

Beste eigenschap.

Ik ben vooral dol op de mand onder de stoel. Dit ding is enorm en er kan echt veel meer in dan in welke andere kinderwagen die ik heb gebruikt, vooral de joggingwagen die ik gewend ben. Het resultaat is dat ik deze wandelwagen meer wil gebruiken omdat ik er zoveel in kwijt kan!

Super Veilig en Zeker

Een deel van mij was onzeker over het idee om een pasgeborene rechtstreeks in een kinderwagen te zetten, zonder autostoeltje of wiegje. Maar na het bekijken van de Joovy Ballon, heb ik die bedenkingen niet meer.

 

Certificaten.

Deze wandelwagen voelt zeer stevig en veilig aan, en hij is JPMA-gecertificeerd en voldoet aan alle ASTM-normen. Bovendien biedt de kap UPF 50 bescherming, waardoor ik me beter voelde over de tijd die we buiten doorbrengen. Hij is geschikt voor baby’s vanaf 4 pond, dus het is echt een veilige wandelwagen voor elke leeftijd.

 

Klantenbeoordelingen-

4.0 sterren, 28 beoordelingen Walmart.com

4.0 sterren, 36 beoordelingen Target.com

Pros-

 • Betaalbaar prijspunt
 • Extra grote luifel
 • Extreem Lichtgewicht
 • Bassinetmodus voor baby’s
 • Zeer geschikt voor pasgeborenen tot 4 jaar
 • Herontworpen wielen en ophanging voor een gemakkelijke duw

Cons-

 • Kortere ouders hebben het moeilijk om te duwen met de oudergerichte stand
 • Peuters kunnen nog niet 100% rechtop zitten
 • Moeilijk te manoeuvreren in naar ouders gerichte stand
 • Bekerhouders zijn niet de meest veilige
 • Geen dienbladbevestiging voor peuters

 

Bottom Line-

Het is een fantastische deal.

Kortom, ik kan deze wandelwagen ten zeerste aanbevelen als u niet zoveel geld wilt uitgeven voor een topklasse wandelwagen, maar toch alle functies wilt hebben die bij het hoge prijskaartje horen. De Joovy Balloon is ultralicht, ultra-goedkoop, en super-efficiënt voor pasgeborenen, baby’s en peuters. Het enige wat ik echt zou willen is een dienblad voor peuterhapjes en -drankjes, maar er zijn verschillende universele dienbladen die niet van een merk zijn en die je kunt uitproberen als je wilt.

U kunt aan de foto’s zien dat deze wandelwagen super peutervriendelijk is. Klik om ons artikel te lezen met meer kinderwagens zoals deze Joovy Balloon Stroller die geweldig werken voor oudere kinderen.

Koop de laatste versie.

Als u deze kinderwagen koopt, zorg er dan voor dat u de laatste versie koopt!  In 2016 heeft Joovy alle wielen van de Balloon kinderwagen opnieuw ontworpen, waardoor een vrij ernstig duwprobleem werd verholpen. Voorheen was deze wandelwagen vrij moeilijk te besturen, tenzij je op een volledig gladde ondergrond was. Daarom zou ik niet aanraden deze kinderwagen tweedehands te kopen. Gelukkig zijn de kinderwagens die nu verkocht worden vrij van bandenpech en klaar voor gebruik! Over het geheel genomen is de Joovy Balloon een goede keuze voor iedereen die één veilige kinderwagen wil kopen die ze jarenlang kunnen gebruiken zonder extra hulpstukken of aankopen.

 

 

 

 

Plaats een reactie