Luier 101

 

Totdat ik kinderen kreeg, had ik nog nooit een luier verschoond in mijn leven. Zelfs in de korte tijd dat ik als babysitter werkte, heb ik nooit een luier verschoond.

Eerlijk gezegd, het idee van luiers verschonen gaf me angst. Door de tv-programma’s en films die ik zag, was ik ervan overtuigd dat elke luierwissel een potentiële drenkeling van uitwerpselen was.

Gelukkig bleek dit niet waar te zijn! In de tijd dat ik twee jongens heb, heb ik veel luiers verwisseld en het na kunnen vertellen.

Hoewel mijn tips zijn geschreven over mijn ervaring met mijn jongens, zullen ze net zo goed werken voor meisjes. Hier is mijn gids over hoe je luiers verwisselt en er onbesmet uitkomt.

 

Wees slim

Het is waar. Elke keer als je een luier verwisselt, kun je onder het afval komen te zitten, dus wees slim. Ik gebruikte een luiertafel voor mijn beide jongens, en ik had hem zo ingesteld dat mijn jongens in de lengte op het luierkussen lagen. Deze richtingsbeslissing is belangrijk omdat zij het verschil kan betekenen tussen de vloer moeten schoonmaken of zelf moeten schoonmaken.

Wees voorbereid

Je gaat een luier wegdoen, dus zorg dat je een schone klaar hebt liggen. Neem de tijd om de luier volledig open te vouwen voordat je de vuile luier begint af te doen. Dit kan een zeer belangrijke stap zijn, omdat je de schone luier als een soort schild kunt gebruiken.

 

Terwijl u de vuile luier losmaakt en het voorste deel optilt, legt u de open schone luier er bovenop. Dit zal eventuele verstuivingen tegenhouden. Mijn filosofie is dat ik liever twee luiers gebruik bij een luierwissel dan in mijn gezicht gespoten te worden met urine. Maar als je zuiniger bent, kun je ook investeren in een paar PeePee TeePees.

Leer de tendensen van uw kind op het potje kennen

Mijn beide jongens waren heel verschillend. De eerste begon een stroom urine te sproeien zodra hij aan de lucht werd blootgesteld, en de tweede reageerde niet op blootstelling. De oudste poepte een tijdje en de tweede was meer een eendagsvlieg.

Dus, voor mijn oudste, heb ik een luier verschoon protocol ontwikkeld.

Het luier verschoon protocol voor kind #1

 1. Controleer de luier om te zien of hij alleen nat is of dat hij ook gepoept heeft. Als hij gepoept had, gaf ik hem gewoonlijk nog een minuut of vijf om er zeker van te zijn dat hij klaar was met zijn behoefte. Ik verminderde soms ook de kans op een knoeiboel door zijn knieën naar zijn borst te buigen.
 2. Als je er klaar voor bent, leg je de nieuwe luier klaar.
 3. Open de luier om hem bloot te stellen aan de lucht, stop dan zijn penis weer in en bedek hem terwijl hij weer plast. (Bij hem deed ik geen moeite om de tweede luier als schild om te doen, want hij plaste elke keer als ik hem verschoonde opnieuw).
 4. Nogmaals, buig zijn knieën naar zijn borst terwijl hij nog steeds losjes bedekt is.
 5. Als hij alleen nat was, leg dan de schone luier onder hem en verwijder dan de natte luier. Als hij ook gepoept heeft, gebruik dan de voorste flap van de vuile luier om het gebied schoon te vegen.
 6. Gebruik doekjes om het gebied schoon te maken. Leg vuile doekjes op de vuile luier.
 7. Als het gebied schoon is, breng dan de nodige zalven aan. Doe de nieuwe luier dicht en maak hem vast.
 8. Voordat u zich zorgen maakt over de kleren van uw kind, vouwt u de vuile luier tot een bal en gebruikt u de lipjes om de vuile inhoud veilig in te sluiten. Ik kan je garanderen dat als je dit niet dichtmaakt nadat je de luier hebt vastgemaakt, je kind met zijn of haar voet in de troep zal komen.
 9. Gooi de luier weg.
 10. Doe de kleren weer aan.

 

Het luier verschoon protocol voor kind #2

Bij de tweede jongen ging het verschonen van de luier heel anders. Hij plaste zelden als je zijn luier optilde en hem aan de lucht blootstelde, en het duurde niet lang voor hij poepte. Daarom zag zijn veranderingsprotocol er meer als dit uit:

 

 1. Controleer de luier om te zien of hij alleen nat is of dat hij ook gepoept heeft.
 2. Maak de nieuwe luier klaar.
 3. Als hij alleen nat was, leg dan de schone luier onder hem en verwijder dan de natte luier. Als hij ook gepoept heeft, gebruik dan de voorste flap van de vuile luier om het gebied schoon te vegen.
 4. Gebruik doekjes om het gebied schoon te maken. Leg vuile doekjes op de vuile luier.
 5. Als het gebied schoon is, breng dan de nodige zalven aan. Doe de nieuwe luier dicht en maak hem vast.
 6. Vouw de luier tot een bal, en gebruik de lipjes om hem dicht te maken.
 7. Gooi de luier weg.
 8. Doe je kind weer kleren aan.

Haast je niet

Er is geen prijs om als eerste te eindigen. Neem je tijd en neem goede beslissingen. Nadenken over wat je doet terwijl je het doet, kan het verschil maken tussen een puinhoop op de vloer en een verplichte douche voor jou.

 

 

 

Plaats een reactie