Safety 1st HD WiFi babyfoon recensie

Ik ben het overbezorgde type moeder. Hoewel ik weet dat het belangrijk is kinderen aan te moedigen zelfstandig te worden, waren alle kansen verkeken toen ik mijn kleintje thuisbracht uit het ziekenhuis. Ik wilde elke seconde van de dag weten waar hij was. Ik begon zelfs thuis te werken, zodat ik hem niet bij een babysitter hoefde achter te laten terwijl ik werkte.

 

Iets waarvan ik wist dat ik het nodig had bij thuiskomst was een babyfoon en ik was blij met de ontvangst van de Safety 1st HD WiFi Baby Monitor. Openbaarmaking: De Safety 1st HD-babyfoon werd door de fabrikant ter beschikking gesteld voor deze recensie. Ik ben blij te kunnen zeggen dat dit een van de beste babyfoons was die ik ooit heb gebruikt en het gaf me echt gemoedsrust omdat ik wist dat mijn baby 24/7 in orde was.

Heb ik echt een babyfoon nodig?

De meeste nieuwe ouders stellen zich voor dat ze elke minuut van de dag met hun kleintje doorbrengen. De realiteit? Je zult uiteindelijk toch willen douchen en de baby zal niet eeuwig in jouw kamer blijven slapen. Hoewel u misschien niet een babyfoon vroeg in het leven van uw baby nodig, vooral als u hun bassinet of wieg in uw kamer voor de eerste paar maanden, dan kunt u niet meteen een babyfoon nodig. Dit hangt er echter van af of u iemand hebt die bereid is naar de baby te komen luisteren als u naar buiten rent om het vuilnis naar de stoeprand te brengen of een douche wilt nemen.

Monitor Basis

 

De Babyst HD WiFi Baby Monitor: Mijn eerste opname

Over het geheel genomen, voelde ik me op mijn gemak toen ik de monitor uit de doos haalde. Het voelde stevig aan en was goed gebouwd. Toen ik de lijst met functies doorlas (daar komen we zo op), had ik er alle vertrouwen in dat het alles zou doen wat ik nodig had, dus ik had een beetje gemoedsrust. Dat is niet iets wat ik makkelijk kan bereiken.

Real Time Video vanuit Babykamer

 

Het opzetten was een makkie. Ik installeerde de batterijen, downloadde de app op mijn telefoon, en maakte verbinding met de WiFi van mijn huis. Ik vind het geweldig dat ik de monitor’ overal bij me kan houden, omdat ik mijn telefoon gewoon in mijn zak kan steken zoals ik normaal doe en verder kan gaan met mijn dag.

Of ik nu in de keuken de afwas doe, in de woonkamer aan het opruimen ben of een douche neem, mijn telefoon is in de buurt en ik kan de hele tijd horen wat mijn baby aan het doen is. Ik waardeer de optie voor batterijvoeding, omdat ik alle stopcontacten in de kamer van mijn zoon bedekt wil houden als hij eenmaal begint rond te lopen en ik die optie heb. Ik hoefde me ook geen zorgen te maken over stroomstoringen.

Batterijgevoede basis voor gebruik buiten het stopcontact

 

Ongelooflijke geluids- en beeldkwaliteit

Door de kwaliteit van de camera kon ik alles zien. Het heeft 720p HD videokwaliteit en infrarood video voor ’s nachts dat duidelijk zicht biedt tot 15 meter. Ik kon mijn kleintje midden in de nacht zien ademen en de bewegingssensor waarschuwde me wanneer hij wakker was en rondliep. Dit was perfect toen hij ’s nachts begon te rollen, want ik wilde dat hij de eerste paar maanden op zijn rug bleef slapen om aids of verstikking te voorkomen.

Hoewel de camera niet kan draaien, heeft hij een kijkhoek van 130 graden, zodat u een duidelijk zicht hebt op het bedje van uw kleintje en nog veel meer. Er is geen optie om meer dan één camera te installeren. Als dit een spelbreker voor u is, kijk dan eens naar deze babyfoons met 2 camera’s.

 

Echt heldere video

Waar ik het wiegje neerzette, hoorde ik zelfs mijn zoon ademen als ik de tijd nam om te luisteren. Dit was de geruststelling die ik dag en nacht nodig had om me ervan te weerhouden alles te laten vallen en me om de vijf minuten naar zijn kamer te haasten. Ik heb ook iets meer geslapen dan anders, want dankzij deze functie hoefde ik ’s nachts niet elke 20 minuten naar zijn kamer te haasten om te kijken hoe het met hem ging. Ik hoefde me alleen maar om te draaien en mijn telefoon van tafel te pakken om die geruststelling te krijgen die ik zo hard nodig had.

 

HD-camera

boordevol functies

Hier volgt een overzicht van enkele nuttige functies van deze babyfoon.

Loopt op batterij of elektrisch

Deze heeft een batterij die 12 uur meegaat als back-up. Als de batterijen ooit opraken, kan ik ze aansluiten. Ik gebruik de monitor met de stekker in het stopcontact, omdat mijn kleintje nog niet wakker is en beweegt. Het zou mooi zijn als de batterij wat langer meeging, maar ik begrijp dat functies zoals speak-to-baby, een bewegingsdetector en constant geluid en video de batterij kunnen belasten. Ik vervang liever batterijen dan de gemoedsrust op te geven die ik heb na het installeren van dit apparaat.

 

Alles inbegrepen in de set-up kit

 

Spreek met Baby

Ik denk niet dat ik het huis zou kunnen verlaten zonder te weten dat ik mijn kleintje gerust kan stellen als ik er niet ben. Ik heb mijn kleintje in slaap gezongen vanuit de badkamer van een restaurant toen mijn moeder op hem lette en hem gerustgesteld toen hij huilend wakker werd terwijl ik buiten aan het werk was. Het is fijn te weten dat ik er voor hem kan zijn, zelfs als ik niet fysiek in de kamer ben en ik denk dat dit onze band alleen maar zal versterken.

Monitor laat u spreken met baby

 

Bewegingsmelder

Hoewel ik mijn kleintje kan controleren wanneer ik maar wil dankzij de constante live stream, is het toch fijn dat de bewegingsdetector op de Safety 1st HD WiFi babyfoon me waarschuwt wanneer mijn zoontje zich verplaatst. Dit is geweldig als ik de hele dag door verschillende taken uitvoer, aangezien mijn ogen niet de klok rond op mijn telefoon gericht zijn.

Het alarm laat me weten dat ik moet controleren of mijn kleintje rondrolt, wakker is geworden uit zijn dutje, of ligt te woelen in zijn slaap. Het is ook een geweldige veiligheidsvoorziening omdat ik kan horen en zien wanneer mijn kleintje zich verslikt, hoest of omrolt. We hebben nog geen incidenten gehad (en ik hoop dat we die nooit krijgen), maar ik kan me goed voelen in de wetenschap dat als het wel gebeurt, ik snel kan reageren en mogelijk het leven van mijn kleintje kan redden.

werkt met meerdere telefoons

Een andere geweldige eigenschap van de monitor is dat, na de eerste installatie, de livestream en functies kunnen worden gedeeld met meerdere telefoons. Mijn man downloadde de app zodra hij thuis was en mijn moeder kon hem ook gebruiken toen ze me eindelijk had overtuigd om een avondje vrij te nemen en uit te gaan. Ik kon ook ’s nachts regelmatig bij de baby kijken, zonder nog meer stressvolle nachten.

 

Gemakkelijk om dierbare momenten te delen via de app

 

Gemakkelijk te gebruiken

Sommige babyfoons zitten vol met knoppen, elk ontworpen om een andere functie te bedienen. Omdat deze app met uw telefoon werkt, zijn alle knoppen duidelijk gelabeld, en kunt u gemakkelijk door de app navigeren.

Er is nog steeds een kleine leercurve voor mensen die niet zo technisch zijn, maar het is gemakkelijk genoeg uit te vogelen. Als dat niet lukt, heeft Safety 1st een geweldige klantenservice en wordt er een gemakkelijk te begrijpen handleiding bij de monitor geleverd.

Een snelle kopershandleiding: Het kiezen van een babyfoon

Babyfoon Infrarood en hoge definitie

 

Zoals zoveel producten voor uw kind, zijn er tientallen opties die u kunt overwegen, met een breed scala aan functies en prijzen. Als de Safety 1st HD WiFi-babyfoon niet geschikt is voor u, moet u de volgende dingen in overweging nemen wanneer u op zoek gaat naar een monitor die beter geschikt is:

 • Bereik– Een babyfoon zal overdag niet erg nuttig zijn als u in de tuin aan het werk bent en u uw baby niet kunt zien. Zorg ervoor dat u een bereik kiest dat in alle delen van uw huis werkt en kies een monitor die verbinding maakt met WiFi als u hem ook buitenshuis wilt gebruiken.
 • Kwaliteit van de camera– Als je je kleintje niet echt kunt zien, dan dient een camera niet echt zijn doel. Kijk ook naar het bereik van de cameralens en of de hele wieg/peuterspeelzaal te zien is, en of de camera ook ’s nachts werkt. Met sommige monitoren kunt u ook videoclips en foto’s maken, zodat u nooit een schattig moment hoeft te missen.
 • Audio– Een microfoon die geluiden uit de babykamer opvangt, waarschuwt u wanneer uw kleintje snottert of hoest.
 • Stroomvoorziening– Sommige monitoren zijn ontworpen om in het stopcontact te worden gestoken, terwijl andere op batterijen werken. Denk aan de levensduur van de batterij en de toegankelijkheid van een stopcontact.
 • Hardware– Sommige monitoren zijn ontworpen om met uw mobiele telefoon te werken, terwijl andere moeten worden gebruikt met bijgeleverde hardware. Zorg ervoor dat alle onderdelen aanwezig zijn en dat het compatibel is met het besturingssysteem van uw telefoon.
 • Veiligheid– Het is tegenwoordig minder waarschijnlijk dat uw babyfoon wordt gehackt, maar zorg er voor de zekerheid voor dat een babyfoon veiligheidsvoorzieningen heeft, zoals encryptie en gesloten netwerken.
 • Extra functies– Dingen zoals de mogelijkheid om tegen je baby te praten terwijl hij in zijn wiegje ligt, de app met verschillende apparaten delen, temperatuur- en vochtigheidssensoren en andere functies kunnen ook inbegrepen zijn. Bedenk wat u nodig hebt en wat in uw budget past.

 

Voor- en nadelen

Positief

 • Gemakkelijk te installeren app en verbinding te maken met WiFi
 • Werkt op batterijen in geval van stroomuitval en voor gebruik buiten het stopcontact
 • De videokwaliteit is super scherp op een mobiele telefoon
 • Mic zeer gevoelig en in staat om geluid op te pikken vanop afstand
 • Camera doet het goed in donker en licht
 • Spreek met baby functie werkt goed
 • Bedieningselementen zijn intuïtief en gemakkelijk te gebruiken
 • Bewegingsmelder was gevoelig en werkte prima
 • Goed gebouwd, geeft me vertrouwen dat het betrouwbaar zal zijn

 

Negatieven

 • Geen enkele! Serieus, een van de beste monitoren die ik ooit heb gebruikt.

Slotbeschouwingen

Voor mij was de Safety 1st HD WiFi babyfoon een van de nuttigste babyartikelen die ik in mijn collectie heb. Ik zie mezelf dit gebruiken als mijn kleintje ouder wordt, zelfs als hij als peuter in zijn pack-and-play speelt. Hoe graag ik ook 24/7 over hem zou waken, ik weet dat dat onmogelijk is.  Als ik hem ’s nachts kan zien, horen en met hem praten, geeft me dat de gemoedsrust die ik nodig heb om door te gaan met mijn dagelijkse bezigheden (en wat broodnodige slaap te krijgen).

 

Wilt u meer beste wifi babyfoon keuzes? Bekijk ons artikel over de beste babyfoon!

 

 

 

 

Plaats een reactie