Tips om te voorkomen dat de baby het koud krijgt in een wandelwagen

Een van de uitdagingen in de warmere maanden is ervoor te zorgen dat je baby koel blijft in zijn wandelwagen. Omdat baby’s nog niet zo efficiënt zweten als volwassenen, kunnen ze bij warm weer gemakkelijk oververhit raken.

Hieronder vindt u een aantal tips om uw baby koel te houden in de wandelwagen. Hiermee kunt u genieten van een wandeling met uw baby zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij oververhit raakt.

 

#1: Investeer in een overkapping voor schaduw en bescherming tegen de zon

De meeste kinderwagens worden geleverd met een soort zonnekap die de zon van het hoofd van je baby weghoudt. Tenzij het een uitschuifbaar baldakijn is, zal het echter niet genoeg dekking bieden voor de gevoelige huid van je kleintje. Het zal ook geen warmte tegenhouden.

 

Luifels bieden niet alleen schaduw, maar zijn ook belangrijk om schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon tegen te houden. UVA- en UVB-stralen bevatten straling die kan bijdragen tot een hoger risico op huidkanker later in het leven. Kies een luifel die behandeld is om UVA- en UVB-stralen te blokkeren.

Het blokkeren van de zonnestralen is vooral belangrijk voor jonge baby’s. Kinderartsen raden over het algemeen af om baby’s jonger dan 6 maanden in te smeren met zonnebrandcrème. Kies in plaats daarvan voor luchtige, vloeiende kleding om de huid te bedekken als je ze uit de wandelwagen haalt en een luifel om schaduw te bieden in de wandelwagen.

Iets wat u niet moet doen is een deken gebruiken om uw kleintje schaduw te geven. Zelfs als een deken dun is, laten de meeste niet genoeg lucht door de kinderwagen stromen. In plaats van je kleintje af te koelen, houdt het de warmte binnen en verhoogt het de temperatuur. Dekens hebben ook niet dezelfde UV-behandeling als de kap van een kinderwagen.

#2: Vermijd lopen in extreme hitte

Het kan verleidelijk zijn om met uw baby te gaan wandelen om hem uit te putten voor zijn middagslaapje. U moet echter vermijden met uw baby te wandelen op warmere dagen rond piekhitte tijden. De heetste tijd van de dag is meestal tussen 11 en 16 uur.

 

Op dagen dat het 80 graden of warmer is, kunt u uw kleintje beter binnen houden. Zodra de temperatuur 80 graden bereikt, heeft het menselijk lichaam moeite om zichzelf af te koelen. Dit zou nog moeilijker zijn voor een zuigeling.

#3: Kleed uw baby op het weer

Als je je baby aankleedt voor een wandeling, wil je hem kleden zoals jij dat doet. Kleed baby’s niet te warm aan op koudere dagen – te warm aankleden in de kou is net zo gevaarlijk als blootstelling aan de zon. Kies voor lichtgekleurde stoffen die vloeiend zijn en niet te strak zitten. Als er delen van de huid van uw baby blootliggen in de kinderwagen, moet u ervoor zorgen dat deze bedekt zijn. Een dun broekje is bijvoorbeeld beter dan de zon op de benen van uw baby te laten schijnen als die onder de luifel uitsteken.

Wanneer u uw baby aankleedt, moet u ook vermijden dat u hem te veel kleertjes aandoet. Je baby loopt ook in de winter het risico op oververhitting. Het NIH meldt dat het aantal sterfgevallen door SIDS toeneemt in de winter, omdat verzorgers baby’s inpakken om ze warm te houden. Baby’s slapen dieper als ze het te warm hebben, zodat ze minder snel wakker worden als hun ademhaling stopt.

 

#4: Investeer in een wandelwagenventilator

Wandelwagenventilatoren zijn meestal ontworpen met een clip of een andere sluiting die u aan de binnenkant van de wandelwagen van uw baby bevestigt. Ze werken meestal op batterijen en blazen koele lucht op de huid van uw baby. Omdat je kleintje niet goed zweet, kan koele lucht hem veel beter in staat stellen om af te koelen.

Omdat baby’s voortdurend de wereld om hen heen verkennen, moet u op zoek gaan naar een ventilator die veilig is voor baby’s. Het moet gladde randen hebben zodat uw kleintje zich niet bezeert als hij het vastpakt en de batterijen moeten uit de buurt zijn van waar uw baby erbij kan. U kunt een aantal van onze aanbevelingen voor de beste baby wandelwagen ventilator hier zien.

#5: Koeling Wandelwagen Kenmerken

Luchtstroming is belangrijk om oververhitting te voorkomen en uw baby koel te houden. Als je een wandelwagen zoekt, zoek er dan een met ventilatie. Dit gebeurt meestal in de vorm van een afneembaar achterpaneel dat u kunt openen. Een gaaspaneel laat de lucht beter door de kinderwagen stromen.

Het type en de kleur van de stof kunnen ook van invloed zijn op hoe warm je baby het krijgt in de wandelwagen. Sommige stoffen zijn poreuzer dan andere, zoals 3D-gaasstoffen of cool flow stoffen. Deze laten lucht door in de stof, zodat je kind niet gaat zweten omdat zijn huid ertegenaan wordt gedrukt. Het kan ook helpen om een lichter gekleurde wandelwagen te kiezen. Zwart en donkere kleuren zoals marineblauw absorberen warmte van het zonlicht, terwijl lichtere kleuren zoals grijs en roze deze juist afstoten.

 

#6: Baby gehydrateerd houden

Je baby loopt meer risico op oververhitting als hij uitgedroogd is. Deskundigen raden aan om baby’s jonger dan één borstmelk of flesvoeding te geven als het warm is buiten. (Vooral omdat het geven van water aan baby’s jonger dan 1 jaar problemen kan veroorzaken zoals ondervoeding en watervergiftiging).

Voor baby’s en peuters vanaf 1 jaar, moet u regelmatig water aanbieden tijdens de wandeling. Ook al hebben ze geen dorst, bied ze toch water aan. Kinderen krijgen meestal pas dorst als hun lichaam er al behoefte aan heeft. Gehydrateerd zijn is belangrijk omdat het je baby het vocht geeft dat hij of zij nodig heeft om te zweten en af te koelen.

#7: Wipe Baby Down

Als je lichaam zweet, koelt de lucht om je heen je huid af. U kunt uw baby helpen afkoelen door hem af te vegen met een natte doek. De nattigheid van de doek werkt op dezelfde manier als zweet op de huid, aangezien de lucht rond uw baby hem zal afkoelen als het buiten niet te warm is. De belangrijkste plaatsen om af te vegen zijn het hoofdje, de nek, de handjes en de voetjes van uw baby. Het koelt ze als een natuurlijke airconditioner.

Als u uw baby nat maakt of een koele doek op hem legt, moet u hem goed in de gaten houden. Je moet er zeker van zijn dat het vod uit hun gezicht blijft.

 

#8: Gebruik een verkoelende zitverkleiner voor de kinderwagen

Als de wandelwagen van je baby geen luchtdoorlatende stof heeft, kun je een stoelbekleding gebruiken om lucht te laten stromen. Sommige kinderwagenzakken zijn gemaakt van ademende stof. Ze kunnen vocht afvoeren om te voorkomen dat uw baby te bezweet raakt of warmte-uitslag krijgt. Anderen hebben een gel die de warmte van de huid weghaalt. U kunt veel van deze producten voor gebruik in de koelkast bewaren voor extra koeling aan het begin van uw wandeling.

#9: Zet koelverpakkingen of koelwaterflessen onder de stoel

Voor langere wandelingen kan iets kouds de kinderwagen van je baby koel houden. Koelboxen liggen plat zodat ze onder het zitkussen kunnen worden gelegd. Waterflessen werken het best als ze aan weerszijden van je baby worden geplaatst. U moet ze onder een handdoek leggen zodat de flessen niet rechtstreeks tegen de huid van uw baby drukken.

Als u een van deze producten gebruikt, zorg er dan voor dat de kou niet direct op de huid van uw baby wordt gedrukt. IJs kan vriesbrand veroorzaken, zelfs als het op de huid wordt gelegd terwijl het buiten warm is. U moet uw baby ook goed in de gaten houden als u waterflessen gebruikt. De dop van de fles kan verstikkingsgevaar opleveren als de baby hem eraf krijgt.

 

FAQs over baby’s en oververhitting

Waarom hebben baby’s het zo snel warm?

In de baarmoeder doet het lichaam van de moeder al het werk om de baby op de juiste temperatuur te houden. Hun zenuwstelsel is na de geboorte nog in ontwikkeling en baby’s kunnen hun temperatuur nog niet goed regelen.

Baby’s zweten ook niet zo veel als volwassenen, dus kunnen ze zich niet zo gemakkelijk afkoelen. Als u uw baby bij warm weer mee naar buiten neemt, kan hij ook oververhit raken door blootstelling aan de zon, omdat hij een kleiner huidoppervlak heeft dan een volwassene.

Wat zijn enkele van de risico’s van oververhitting bij baby’s?

In een vroeger stadium veroorzaakt oververhitting irritaties zoals rusteloosheid, slaapproblemen en warmte-uitslag. Als de temperatuur van je baby te hoog oploopt, kan hij een hitteberoerte krijgen. Een hitteberoerte is een levensbedreigende stijging van de lichaamstemperatuur van uw baby en u moet onmiddellijk medische hulp inroepen. Een te hoge lichaamstemperatuur kan onherstelbare schade aan de hersenen en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Wat zijn tekenen dat mijn baby oververhit is?

De gemakkelijkste manier om te controleren of uw baby oververhit is, is door zijn nek en oren aan te raken. Rode en warme oren en een zweterig nekje zijn enkele van de eerste tekenen dat uw baby het te warm heeft. Baby’s krijgen ook rode wangen en kunnen sneller ademen als ze oververhit beginnen te raken.

 

Wanneer uw baby ernstig oververhit raakt, kunt u onder meer lethargie of een gebrek aan reactie, duizeligheid, verwardheid of overgeven waarnemen. De huid kan droog aanvoelen en de fontanel (de zachte plek op het hoofd van uw baby) kan meer ingevallen lijken dan normaal.

Als uw baby niet reageert of als u hem niet kunt laten afkoelen, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Extreme prikkelbaarheid en ontroostbaar huilen kunnen er ook op wijzen dat medische hulp nodig is. Als u niet zeker weet of uw baby gezien moet worden, bel dan de kinderarts.

U moet ook opletten hoeveel natte luiers uw baby in de loop van de dag heeft, vooral als u vaak naar buiten gaat. Te weinig natte luiers is een vroeg teken van uitdroging. De urine van uw baby kan ook sterker ruiken als hij uitgedroogd is.

Hoe moet ik een oververhitte baby koelen?

Snel reageren is belangrijk wanneer uw baby oververhit is. Omdat het lichaam van je baby zichzelf niet kan afkoelen, moet je hem helpen. Begin met uw baby uit de zon te halen en naar een koele plaats te brengen. Zoek de schaduw op als je buiten bent. Veeg je baby daarna af met een koele doek. Je kunt ze ook in ondiep water zetten. Dompel uw baby niet onder in koel water wanneer u vermoedt dat hij oververhit is. Een koel doekje laat uw baby geleidelijk afkoelen, terwijl een koel bad uw baby in shock kan brengen als hij het al te warm heeft. Als je baby rilt terwijl je hem afkoelt, is het water te koud.

 

Wat moet ik doen als mijn baby buiten is geweest?

Een van de beste dingen die u kunt doen voordat u gaat wandelen, is ervoor zorgen dat uw baby een koele omgeving heeft om naar terug te keren. Als u het huis koel houdt, is het ook waarschijnlijker dat uw baby zich ontspant (en een dutje doet) als u weer binnenkomt. Voor jongere baby’s moet u ook moedermelk of flesvoeding aanbieden zodra u thuis bent. Oudere baby’s moeten meer water krijgen. Wees niet ongerust als uw baby na binnenkomst snel in slaap valt – buiten zijn in de zon kan een baby uitputten.

Slotwoord

Als je je baby koel houdt in de wandelwagen, voorkom je chagrijnigheid, oververhitting en verminder je het risico op een zonnesteek. Als u een jonge baby meeneemt naar buiten, vermijd dan de hittepieken en probeer uw kleintje in de schaduw te houden. U kunt elke combinatie van de bovenstaande strategieën gebruiken om uw baby koel te houden in de wandelwagen en de hitte te verslaan.

 

 

 

 

Plaats een reactie